Linux a BSD na nových APU od AMD

Martin

Linux a BSD na nových APU od AMD
« kdy: 08. 10. 2011, 07:45:21 »
Zdravim
Nedisponuje niekto skusenostou s podporou (funkcnostou) procesorov (APU) od AMD (Llano;Zacate)v Linuxe alebo aj *BSD. Uz ako vrchol by som plozil otazocku aj pre variantu kombinacie APU a grafika karta(crossfireX).
« Poslední změna: 09. 10. 2011, 13:59:52 od Petr Krčmář »

BSD

Re: Linux/BSD @ Amd A4/A6
« Odpověď #1 kdy: 08. 10. 2011, 10:26:08 »
Martine, BSD urcite ne ;).

Martin

« Odpověď #2 kdy: 08. 10. 2011, 12:47:06 »
(BSD) Kazdopadne tuto odpoved som ocakaval (citil v kostiach ;) ) ale kedze sa AMD zacalo pysit divokou podporou open source...(a otoverenim vsetkeho mozneho) tak ci nahodou nedoslo k zmenam.

Martin

« Odpověď #3 kdy: 08. 10. 2011, 20:17:02 »
Hm to uz nik Amd nepoužíva ,alebo je populárnejší starší hardware ?

bX

« Odpověď #4 kdy: 08. 10. 2011, 21:01:51 »
MSI E350IA-E45 + Debian 6, bezi OpenVPN, SAMBA, NAS (RAID1 + 0) zatial bez problemov

CHICAGO-KR

« Odpověď #5 kdy: 08. 10. 2011, 21:52:02 »
BSD neviem.

V linuxe procesor funguje bez problémov (je to v podstate to isté, ako Athlon II X2/X4). Skúšal som Debian, SUSE, Fedora, Ubuntu.
Debian, Ubuntu, SUSE funguje out-of-box, či už procesor alebo OSS grafika.
Spomenul som si, že Fedora mi mrzla a OSS ovládač na grafiku nejako nedobre fungoval.

V podstate je všetko funkčné no nie perfektné.
Používam proprietary ovládače od AMD, malo by fungovať aj Crossfire no ešte som nevyťažil stroj natoľko aby sa zapla diskrétna grafika. HD video pomocou VLC mi to aj tak neprehrá.

Ak chceš ISB 3.0 to je tuším od verzie linuxu 2.6.37 a od verzie 3.0 má byť podpora aj APU procesorov.

Mám A6 v notebooku a fungujem na jadre 3.0.6. Ak by som mal pravdu povedať tak to nie je nič moc. Podpora očakávam až v nových distribúciách ktoré výdu v novembri, no ale asi to tiež nebude žiadna sláva.

Martin

Re: Linux a BSD na nových APU od AMD
« Odpověď #6 kdy: 09. 10. 2011, 21:04:43 »
Uvazujem nad kupou notebooku prave s riesenim od amd (cena nie je zla). Pozeral som stranku amd a tam podpora pre linux je deklarovana v ich ovldacoh, no ale realita byva obcas ina (zial badam ze windows ma podporu ako delo ale...).
Uz nejaky cas uvazujem nad *BSD ale ako tak citam v diskusiach nefici tam vela hardware (preluskal som zopar for a amd grafika nie je ani len ako pesnicka buducnosti (dufam sa mylim).

Martin

Re: Linux a BSD na nových APU od AMD
« Odpověď #7 kdy: 12. 10. 2011, 06:56:25 »
Doplnujuca otazka pre podpru (BSD / linux) u intel (i3; i5) rieseni je podpora na podobnej urovni, alebo lepsia ako v pripade amd, pripadne kombinacia intel a nvidia (...kde je nvidia ako sekundarna karta zapinajuca sa v pripade potreby....)?