Tak už jsem se do měření pustil. Redukce: AlzaPower USB-A (M) to USB-C (F) 2.0 černý.
Měření VCC: Vzal jsem IKEA Sittbrunn C-C kabel, breakout board pro USB C a levný multimetr FKtechnics DMM3900. Když jsem druhý konec kabelu zapojil do USB C (redukci jsem nepoužil), na A1 a A4 jsem měl 0V, když jsem druhý konec kabelu zapojil do té redukce, bylo tak kolem 5V. (Resp. záleží na zdroji, zjistil jsem, že mi powerbanka dává výrazně méně, ale s jiným zdrojem to bylo v 5% toleranci.) Tedy zjevně VBUS i GNS budou propojeny napevno. Nemohu změřit, které ze čtyř pinů jsou zapojené, vypadá to, že je propojuje už kabel. Asi dává smysl mít na GND a VCC dva dráty a ne osm…
D+ a D-: Tedy by mělo být propojené A6+BY a A7+B7? Není. Otázka je, jestli je problém v redukci, nebo v kabelu.
Rezistory mezi VBUS a CC1/CC2: A4+A5 mají cca oněch 56kΩ (v rámci přesnosti měření obyčejným voltmetrem), B4+B5 vypadá mrtvé. Přemýšlel jsem, jestli není problém v breakout boardu, ale není – když otočím kabel, na jednom se rezistor přesune na stranu B.