Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG

JurajP

• 367
    • Zobrazit profil
Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« kdy: 10. 12. 2024, 13:06:06 »
Planujem rozsirit svoju pracovnu plochu o novy monitor. Momentalne mam 27" eizo, ale chcelo by to rozsirit. Uvazujem nad 3 variantami:
Eizo 3895 vs. Dell U4025QW vs. LG 38WR85QC.

Najlepsie mi vychadza pomer cena/vykon ten LG. Dell a Eizo su pomaly raz tak drahe. Doplnim, ze 99% pouzivam monitor na pracu - programovanie. Ked uz ale aj novy monitor, tak nech je dobry aj na hranie (raz za cas nejaku hru). Dell ma 120hz, eizo 60hz a lg 144hz. S LG ani s Dell nemam skusenosti, eizo mam a viem ze je to kvalita. Vsetky 3 ponukaju KVM, co je super. Ktory z tychto 3 by ste vyberali?

dr_ak

Re:Nový monitor pro programování: Eizo, Dell nebo LG
« Odpověď #1 kdy: 10. 12. 2024, 14:32:11 »
Já beru na práci výhradně EIZO, pro oči je to balzám...

JurajP

• 367
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10. 12. 2024, 15:33:17 »
Eizo je kvalitny monitor, aj som ho viac-menej zvazoval. Ale co sa tyka ceny cca 1600e, to mi pride celkom prehnane za monitor, ktory je v podstate 4 roky na trhu, 5ms odozva, 60hz frekvencia. Od takej ceny by som predsa len ocakaval nieco viac. To v tej cene sa mozno skor oplati dell, ktory je uz trosku dalej.

RDa

• 2 765
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 10. 12. 2024, 17:03:43 »
Za me DELL, ale nejsem fanousek ultrawide, natoz zaoblenych.
Zminovany 5K model je pouze 2160p, takze jako kdybys mel UHD + listu na okraji, je to jen +30% sirky navic (3840+1280).

Jednoho casu jsem pokukoval po tech ctvercovatejsich monitorech - LG 28MQ780:
https://www.mironet.cz/276-lg-dualup-28mq780-cerna-ips-2560-x-2880-1618-10001-5ms-300cdm2-hdmi-dp-usbc+dp594811/

Dva daj taky na sirku 5120 jako ten 40" 5K DELL, ale na vysku je tam zlepseni z 2160p na 2880p (taky +30%, jen vertikalne, 2160+720)

« Odpověď #4 kdy: 10. 12. 2024, 18:19:45 »
Planujem rozsirit svoju pracovnu plochu o novy monitor. Momentalne mam 27" eizo, ale chcelo by to rozsirit. Uvazujem nad 3 variantami:
Eizo 3895 vs. Dell U4025QW vs. LG 38WR85QC.

Najlepsie mi vychadza pomer cena/vykon ten LG. Dell a Eizo su pomaly raz tak drahe. Doplnim, ze 99% pouzivam monitor na pracu - programovanie. Ked uz ale aj novy monitor, tak nech je dobry aj na hranie (raz za cas nejaku hru). Dell ma 120hz, eizo 60hz a lg 144hz. S LG ani s Dell nemam skusenosti, eizo mam a viem ze je to kvalita. Vsetky 3 ponukaju KVM, co je super. Ktory z tychto 3 by ste vyberali?

Myslím, že nemůžeš vybrat špatně :). Díval jsem se taky na ten Dell, ale ta cena je vysoka. Kdybych měl jedno pracovní místo, tak to asi dám, ale mám tři pracovní místa ...

Prosím napiš sem, jak jsi spokojený.
Zajímalo by mě jestli je monitor pohodlné provozovat na 100% scale, pak by to mělo smysl.

Mám 32" 4k na 150% scale.

nula

« Odpověď #5 kdy: Dnes v 12:39:08 »
Za mne osobne, pracuju jako vyvojar, uz jedine prohnute monitory. U nakych mensich - 27" to mozna neni tak nutne, ale u neceho vetsiho uz bych neprohnuty nebral.
S Delly Ultrasharpy mam dost dobre zkusenosti (ne s timto konkretne). Dale jsem si uz celkem navyknul na vic, nez 60Hz.
Takze ten dell mi tady prijde celkem fajn. EIZa mi prijdou dost horsi cena pomer/vykon. Jako mozna barvy maji fajn, ale mne osobne jako vyvojare toto moc nezajima.
Ten dell co jsi ukazal ma vyssi obnovovaci frekvenci. To je fajn. Ale taky si to nechaji koukam zaplatit. Jsou i o dost levnejsi Delly Ultrasharpy. Ale jen s 60Hz. Coz to EIZO ma taky.. tomu bych se osobne uz vyhnul. Anebo teda aspon kvuli nemale uspore si koupil ten Dell. S LG nemam vubez zadne zkusenosti.

JurajP

• 367
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 13:04:25 »
Suhlasim, ze to Eizo vychadza najhorsie. Za tak premiovu cenu by som ocakaval aj premiove parametre, nie len znacku. Mozno pojdem do toho LG, je to uspora aj 600e oproti Dell. Necham si to prejst hlavou.

« Odpověď #7 kdy: Dnes v 15:49:02 »
Zdravím,
to co pišete je ale pohled na parametry displeje, u EIZA si připlácíte za značku a také za technické provedení a dostupný servis a kalibraci kterou pak budete mít na území dostupnou pro jakékoli modely co Eizo dělá. Celou svou programátorskou historii sedím u monitorů EIZO. Parametry jsou konstantní barevně podaní také a servis se řešil u kusů kde odešla trubice osvětlení a byl vyřešen i včetně kalibrace barev. Modely jsou staré několik i desítky let a nemáme vlastně důvod je měnit. Pokud potřebujete monitor pro práci a sedíte u něj dlouho a často. Nevidím vůbec důvod proč by na něm někdo měl šetřit.

Jestli si nejste jisti tím co tu píšu, koukněte na marketingové video na eizo.cz to co tam zmiňují takhle funguje.

Monitory Eizo jsou pro mě etalon spolehlivosti, nedělají hipsteřiny prohnuté displeje a kolotoče kolem toho hlavního a to je displej a elektronika kolem něj. Asi jediné co mě štve je eko mod, který u Eiza okamžitě vypínám.

Suhlasim, ze to Eizo vychadza najhorsie. Za tak premiovu cenu by som ocakaval aj premiove parametre, nie len znacku. Mozno pojdem do toho LG, je to uspora aj 600e oproti Dell. Necham si to prejst hlavou.
« Poslední změna: Dnes v 15:52:44 od madmucho »

jjrsk

• 575
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Dnes v 16:59:48 »
U toho eiza je to trochu otazka toho, jestli si nekupujes mercedes, ale za cenu rolse.

A IMO zrovna na programovani to potreba neni. U toho je ti tak nejak sumafuk, jestli ta barva na zobrazovadle je nebo neni kalibrovana. To potrebuje grafik, kterej dela veci na tisk. A tim mysli profi tisk, ne tisk na nejaky barevny laserovce, ta to vytiskne stejne blbe.

« Odpověď #9 kdy: Dnes v 18:06:56 »
Osobně bych zvažoval DELL a nebo LG.

Eizo má cenu jen a pouze v případě řady CS a vyšší a to ještě v případě, že oceníte věrné podání barev a HW LUT. Řada EV je vzhledem k průměrným parametrům a průměrné kvalitně pro domácí použití nevýhodná (osobní zkušenost).

Nyní mám před sebou LG 27UPxxx - po kalibraci ext. sondou obraz v pořádku, pokrytí 98% P3. Pouze podstavec není nejstabilnější, asi bych to řešil nějakým VESA stojanem. Ten odkazovaný by mohl mít dle popisu podobné parametry.

« Odpověď #10 kdy: Dnes v 19:41:36 »
EV model mam a potvrzuji. uz bych do toho nesel.

Osobně bych zvažoval DELL a nebo LG.

Eizo má cenu jen a pouze v případě řady CS a vyšší a to ještě v případě, že oceníte věrné podání barev a HW LUT. Řada EV je vzhledem k průměrným parametrům a průměrné kvalitně pro domácí použití nevýhodná (osobní zkušenost).

Nyní mám před sebou LG 27UPxxx - po kalibraci ext. sondou obraz v pořádku, pokrytí 98% P3. Pouze podstavec není nejstabilnější, asi bych to řešil nějakým VESA stojanem. Ten odkazovaný by mohl mít dle popisu podobné parametry.