Byli jste někdy na podpoře?

xyz

• 240
    • Zobrazit profil
Re:Byli jste někdy na podpoře?
« Odpověď #90 kdy: 02. 11. 2024, 18:43:14 »
Nechapu kde se vzal ten FUD, ze agile = zadirani. Pokud to nekdo tvrdi tak nepracoval agilne a/nebo mel vedeni kikoti. Ja uz bych teda nechtel delat jinak - at uz jako lopata v korpo nebo jako SM/PO "na svem".

Tohle mě zaujalo. Proc už ne jinak než agilne?

« Odpověď #91 kdy: 02. 11. 2024, 18:52:23 »
Taky si neumím představovat pracovat jinak než agilně, to spíše dotyční to měli blbě vedené, a metody neetického managementu nepřesně označují jako že za to může agile, popř. něco jiného. Přitom za to může to, že s váma někdo jebká a ještě ke všemu to neumí.

Mě agile jako vývojáře chrání, stejně tak Jira a sprinty. Používám to jako páku i jako obranu. Když je pořádek a organizace práce je jasně daná, tak se v tom potom protistraně hůře hledá stupidní argumentace proti mě a rovněž to i zákazníkovi zvyšuje důvěru, protože sám může vidět, co vývoj obnáší a co trvá.

« Odpověď #92 kdy: 02. 11. 2024, 21:29:57 »
Ve státní správě s jejími výběrovými řízeními je to občas problém.
Protože už zadání na začátku obsahuje kompletní seznam požadavků, termíny, případně i postupy kontroly před převzetím. A samozřejmě vyhrává nejnižší cena.
Žádné možnosti oficiální úpravy zadání během vývoje, protože by to mohl někdo napadnout.
A neoficiálně také raději ne, protože se pak po tobě akorát může někdo začít vozit při přebírání výsledku podle původního zadání.
Už jsme se státními organizacemi absolvovali dva soudy o podobné věci, kdy to nechtěli převzít a zaplatit.

« Odpověď #93 kdy: 02. 11. 2024, 21:42:31 »
Tak ksefty z verejnych jsou v tomhle by default waterfall, tam snad nikoho pricetnyho nenapadne, ze by to bylo rizeno poradne. A vysledky vidime kazdou chvili. Plne souhlasim s popisem od registrovanyho123. Agile odstranuje stresy s releasem jak tady nekdo rikal. Akorat agilne neni zpravidla to jak vam to rekne "certifikovany" prodejce teple vody. A hlavne to musi byt neco co zakaznik akceptuje (a pak zjisti, ze to chce).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

_Jenda

• 1 605
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #94 kdy: 03. 11. 2024, 02:40:31 »
Odpověď na tuto otázku je: Ano, nutí. Na to jsi ještě nepřišel, že v každé firmě a na každém projektu se provozují zákeřné metody projekt. managementu zacílené na vyždímání co nejvíce práce z vývojářů?
Můžeš nám tedy přiblížit, jak to nucení, vysávání a ždímání probíhá? Když řekneš že už ty přesčasy dělat nebudeš, atd., tak za tebou přijede domů firemní zásahovka, spoutá tě, převeze tě do práce a přiváže k počítači, dokud práci nedoděláš? Nebo co se ti nejhoršího může stát? Vyhodí tě? Cool.

« Odpověď #95 kdy: 03. 11. 2024, 07:30:14 »

Odpověď na tuto otázku je: Ano, nutí. Na to jsi ještě nepřišel, že v každé firmě a na každém projektu se provozují zákeřné metody projekt. managementu zacílené na vyždímání co nejvíce práce z vývojářů?

Kecy. A jestli se ti to deje, tak si za to muzes sam, protoze nekoho tak toxickyho jako tebe jsem uz dlouho nevidel. Tebe bych jako kolegu nebo podrizenyho nechtel.

tohle je o vztazich a o tom, jaky si to udelas, takovy to mas. a pokud se v praci chovas jako tady, tak se neni co divit, ze se k tobe chovaji, jak chovaji.

mam za sebou 20+ let praxe v IT, od prohramatora-poskoka az po architekta a vedouciho vycojare, v asi 7-8 firmach.

to, co se tu snazis popsat, jsem nezazil v jedine firme - naooak, vzdy a vsude seriozni a korektni vztahy cilici na vzajemnou spokojenost.

a to to byly firmy od velikosti 10 lidi do velikosti nadnarodniho korporatu s desetitisici lidma.

« Odpověď #96 kdy: 03. 11. 2024, 08:08:28 »
a to to byly firmy od velikosti 10 lidi do velikosti nadnarodniho korporatu s desetitisici lidma.

Šlápl jsem ti na kuří očko tím, jak jsem poslal dopr* Poljaka, že se tu na úkor ostatních napařuje před HRkama? A naštval tě můj výpis red flagů u firem, dotklo se tě to osobně, Lorde Kadibudko, kterýžto bys mi nechtěl dělat nadřízeného? Vylij si tady srdíčko, nepíšeš pod svým pravým jménem jako Poljak, takže můžeš být v internetové diskuzi upřímný - všichni ostatní jsou. Napiš mi výčet věcí, kvůli kterým jsem u tebe taková strašně toxická osoba.

Pokud jsi pracoval v tolika firmách a všude panovaly korektní vztahy jak ty říkáš, všechno bylo v nejlepším pořádku, a já jsem taková toxická osoba kterou jsi už dlouho neviděl... Tak by mě zajímal ten výčet věcí, kterýma jsem podle tebe tak toxický. Pojďme na to. Začni mnou zmiňovanými red flagy - který z nich se tě dotýká nejvíc a je nejtoxičtější, vyber nějaký.

Co nějaký z těchto dvou, nenaštvaly tě?

Citace
11. Na oběd všichni chodí se šéfem - red alert.
12. Šéf řekne že s ním všichni rádi chodí na oběd - black alert.
« Poslední změna: 03. 11. 2024, 08:13:05 od registrovany123 »

« Odpověď #97 kdy: 03. 11. 2024, 08:26:41 »
Nebo tě spíše více naštval tenhle mnou zmíněný red flag?

Citace
5. Firma se hemží pestrobarevnými židličkami jako pro děti a na skupinové fotce se všichni usmívají jako žabičky - velmi velmi velký red flag, psychopat black alert.

Pověz, co tě z toho rozzuřilo víc, Pitzbudko, kterýžto jsi nikdy neměl za těch 20 let v práci problém a všude byly korektní vztahy a mě bys "ani náhodou nechtěl za podřízeného".

A pověz mi, je tohle pěkný obrázek, který by se dal pověsit třeba do kanceláře na zeď? Líbí se ti?

« Poslední změna: 03. 11. 2024, 08:29:20 od registrovany123 »

« Odpověď #98 kdy: 03. 11. 2024, 09:24:14 »
na vsech otazky jsi si sam odpovedel timhle poslednim vybuchem.

bez se lecit.

« Odpověď #99 kdy: 03. 11. 2024, 09:31:32 »
na vsech otazky jsi si sam odpovedel timhle poslednim vybuchem.

bez se lecit.

Ale prosimtě, Pitzbudko, to není žádný výbuch. Normální otázky. Aspoň jestli ten obrázek se ti líbí jsi mohl napsat, a ne mi jen tak odseknout.

Potom se můžeme třeba i pobavit, kdo by se měl jít léčit - jestli já, nebo ty, kterýžto jsi za 20 let nic v práci nezaznamenal a všude jsi měl korektní vztahy.

« Odpověď #100 kdy: 03. 11. 2024, 11:52:36 »
Na podporu bych nesel z principu. Vsichni pravicacci, dokud je zivil fotr, meli plnou hubu nemakacenku a zneuzivacu davek. Pak se meli zacit zivit sami (nektery z nich ani nemaj rodinu) a hned tuhle a tamhle na davkach, i kdyz by praci nasli rychle, ale - svete div se - nebyl by to reditel investicni banky za 300 tycek mesicne...

Zadny davky nikomu, jen tem, co jsou skutecne nemocny a nemuzou. Kdo nepracuje, at neji. A zadnej pravicak nejsem.

« Odpověď #101 kdy: 03. 11. 2024, 20:29:47 »
Osobní útoky na Poljaka, protože se mi nelíbí, co napsal
Osobní útoky na Lorda Pitzbudku, protože napsal něco, co se mi nelíbí
Sračky
Kámo, ty máš fakt nějakej problém. Víš, oni existujou lidi, co se za svoje názory nestydí, a ti pak nepotřebujou psát pod přezdívkou. Ovšem většinou to nejsou takoví zapšklí dědci, co chtějí každýho jenom urážet.

Taky jsem byl v několika firmách a taky se mě nikdo nesnažil vyždímat. A kdyby to zkusili, tak prostě smůla - mám určenou pracovní dobu, v té dělám svoji práci svědomitě a dobře, ale tím to končí. Nelíbí se? Tak ať mě třeba vyhodí, najdu jinou práci s lepším šéfem. Fakt nechápu, proč bych se dobrovolně měl nechat ždímat. A už tuplem nechápu, co na tom ty nechápeš.

« Odpověď #102 kdy: 04. 11. 2024, 07:21:31 »
Sračky

Tak pak by mě ještě zajímalo, kolik jsi v těch firmách měl peněz. Protože naposledy jsem viděl jednoho týpka, co dělal v korporátu 6 let už od dob co byl absolvent, a zatímco si většina na ten korporát stěžovala, co je to za binec, tak ten jeden jediný týpek byl vždycky proti a korporát bránil. Všechno tam podle něj bylo v pohodě a my jsme podle něj byli blbí, a ti co na tu firmu nadávali, což dělal skoro každý kdo odcházel, tak na ty by se křivě podíval. Až na to, že nakolik byl v té firmě tak spokojený a tady by mi určitě oponoval jak neměl problém, tak po těch 6 letech bral v roce 2021/22 ten kokosko nějakých 43000,- Kč hrubého. A nepřišlo mi, že by se narozdíl od nás ostatních předřel. Bbčk jeden.

Každý vývojář, co atakuje alespoň průměrnou mzdu ve svém oboru a chce svoji práci adekvátně zaplatit, tak se setká s adekvátním protitlakem od managementu, který si myslí, že vývojáři jsou nějaký póvl co by měl brát o dost míň než oni. Když ale bereš hodně málo, tak tě nechají napokoji.

Ještě jeden způsob existuje, jak mít finanční zajištění a nemít tolik problémů - že je dotyčná osoba s firmou konformní a jde na ruku managementu na úkor svých kolegů, tzn. nejtypičtější je, že donáší, nebo často k vidění v menší firmě se snaží co nejrychleji prodrat do vedoucích pozic, aby mohl být on ten zmr. To druhé je často k vidění v menších "dravých" firmách, kde si jdou všichni víc po krku.
« Poslední změna: 04. 11. 2024, 07:27:12 od registrovany123 »

« Odpověď #103 kdy: 04. 11. 2024, 07:54:37 »
no, mit te za kolegu, to musi byt opravdu super kauf.

zacinam nyt presvedceny, ze te tak dreli zejmenampeoto, aby se te co nejrychleji zbavili.

« Odpověď #104 kdy: 04. 11. 2024, 07:55:42 »
Člověk co píše pod svým jménem na Internet, tak nikdy nebude říkat to, co si doopravdy myslí, a místo toho bude žvanit jako Poljak a Jirsák.

Zapomněl jsi na Šilhavého, to byl taky takový agitační exot.