Presne nad týmto som minule uvažoval. Repasované biznisovky sú super kvôli odolnosti, sám som jednu mal a držala
(...)
Cloud, ale je dosť drahý. Používate ho niekto? Aké sú dojmy, oplatí sa alebo radšej ruky preč? Vďaka za odpoveď:)
Koukal jsem na ten Ideapad. Za 9,5 litru PSTN displej? Děkuji, raději knihu.
To vždycky radši repas; za stejný prachy bude mít IPS displej i celou konfiguraci, a troufnu si tvrdit, že se do toho vejdeš i s 5letou zárukou.
Nebo myslíš ten za 500€? Ten taky není nic moc. Obecně konfigurace v těchle generických elektroobchodech bývají nějak záludně ošizené. Někdy je to zločinný displej, jindy 8GB RAM na desce bez možnosti rozšíření s integrovanou grafikou = sdílená, jindy 5200rpm disk, jindy tragické malé SSD s životností limitující k nule, nebo zoufalé chlazení, a velmi často šasi z papírmaše.
Už asi 10 let když noťase vybírám já, tak novýho buď Framework (protože bezkonkurenční opravitelnost, i když v ČR nemají distributora a servis, takže pokud chceš NBD onsite, musíš si exponovaný díly koupit na sklad za svý, ale pak vadnej jen pošleš a oni pošlou novej), nebo když na novýho není rozpočet, beru repasovaný Delly (pro sebe 2in1 Latitude 13/14"), protože mi to stačí a hlavně vyhovuje, a navíc mám zdroj dílů za přijatelnou cenu (s výjimkou základních desek, ty stojí nesmysl). Zásadně s podsvícenou klávesnicí podle ISO = vysokej Enter; nízkej nesnáším. Aktuálně mám švédskou klávesnici a je mi to úplně jedno :-D
Pro známý, když není rozpočet ani na Della a chtějí desktop replacement, tzn přenášení výjimečně a jen v dobře vyfutrovaným batoho nebo líp kufru, tak repasy Fujitsu, protože zodolněný Panasonicy se v repasu blbě shání a je jich málo. Fujitsu jsou naopak většinou tak levný, že než opravovat, je jednodušší vzít dalšího a přehodit disk nebo přemigrovat data.
A většina prodejců repasů už u minimálně některých kusů nabízí možnost prodloužení záruky až na 5 let; samozřejmě to ale není NBDonsite, alébrž klasická spotřebitelská 30d mail-in, tzn. pošleš nebo dovezeš a do 30dní vypořádají. To je IMO asi největší nevýhoda repasu.