Upřesním, je to pro osobní užití. Mám ne-typický (u nás neznamý) freemail na vlastní doméně (což je silný požadavek). Zádný mass mailing, semtam nějaký mail pro 50 známých příjemců. Že by měl nějak robustní infrastrukturu , anycast se mi nezdá.
Mám zkušenosti s provozem plnohodnotného mailserveru na VPS (to už pominulo, protože zdražilo o 100% a současný VPS má blokovaný odchozí port 25), nasazením lehkého přijímacího smtp serveru (v skriptovacím jazyce defacto import balíku, nějaká customizace třídy a nastavení prostředí a metod pro zpracování), odesíláním přes phpmailer.
Proč to řeším - na tom freemailu je měsíční limit odchozích zpráv, může taky přestat fungovat hypoteticky. A taky se mi nechce svěřovat e-maily někomu za oceánem.
Co by bylo hodně s třešničkou na dortu - dublovat i MX záznam kdyby přestal fungovat nebo byl výpadek tam (abych přijal mail), ale to není teď na pořadu dne a taky by tam byla složitější logika, že by se ty zprávy musely nějak synchronizovat nebo
Ta veřejná adresa se může změnit za chodu, zatím nevím frekvenci. Jakože by design by se asi měnit neměla, ale může se to stát