Výběr disků do serveru Dell

acute

Re:Výběr disků do serveru Dell
« Odpověď #15 kdy: 04. 04. 2024, 02:17:48 »
Ano, byly míněny disky Kingston DC500M 480GB, špatně jsem to napsal, omlouvám se.

acute

« Odpověď #16 kdy: 04. 04. 2024, 02:27:14 »
A ohledně souboje SAS/SATA to beru pragmaticky z pohledu šíře nabídky a dostupnosti.

jjrsk

• 527
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 04. 04. 2024, 08:47:53 »
Take bych asi doporucil spise SATA disky, ...
A budes resit, jestli ten disk ma sindele nebo vi buh co? Cena totiz bude stejna, nebo dokonce naopak, se vzrustajici kapacitou jsou sas disky casto i levnejsi nez sata.

« Odpověď #18 kdy: 04. 04. 2024, 14:03:31 »
A ohledně souboje SAS/SATA to beru pragmaticky z pohledu šíře nabídky a dostupnosti.

A je širší nabídka dobrá věc? Neznamená to, že máš větší šanci trefit na něco, co se řadiči nebude líbit?

SAS jsou rychlejší a vhodnější pro mixed provoz (čtení + zápis).

acute

« Odpověď #19 kdy: 04. 04. 2024, 18:25:31 »
Máte pravdu, disky s šindelovým zápisem nebrat. A ohledně sas disků ostatně taky, je to sázka na jistotu. Ale když nakouknete, co jsem mu doporučil, možná byste alespoň trochu mohli souhlasit s tím, že WD Ultrastar je také dobrá volba. Mám jich nasazeno kolem 20, vím, to není zrovna množství, ze kterého by šlo vyvozovat nějaké závěry ohledně spolehlivosti, ale jsem s nimi spokojen. A sata taky proto, že je mohu univerzálně použít pro desktop, synology, jiný server. Pro případ nouze pak mám jeden "velký" rezervní disk, který můžu ihned použít do všeho. Chápu, že to rozhodně není praxe z datových center, tam je to ale také o jiných rozpočtech.