Este k tomu co si pisal na uvod predchadzajuceho postu, ze nic kriticke neriesit cez smart. Rovnaky nazor mam aj ja, ale v mojej konfiguracii som sa zatial zameral cisto len na nejaku praktickost co a ako potrebujem mat nastavene, aby to bolo uzitocne, ale uz dlhsie rozmyslam nad tym, ze najviac prezentovana vyhoda iot ma byt uspora energii a mam k tomu par poznamok:
1. Je jasne, ze najvacsiu spotrebu energie ma kriticka infrastruktura (kurenie, osvetlenie) - plyn, elektrina, svetla, ohrev vody.... Takze je jasne, ze bez zapojenia kritickej infrastruktury na iot nebude uspora.
2. Ak si ale uz niekto zapoji aj kriticku infrastrukturu do iot, tak stale nevidim ten prezentovany velky prinos iot v uspore oproti uz existujucim neiot rieseniam pretoze:
a) osvetlenie sa da uz davno riesit hlupym pir senzorom
b) hlupe kotly maju hdo
c) hlupe casovo programovatelne termostaty tiez nie su zrovna novinka
d) rovnako nie su novinka ani hlupe casovo programovatelne zasuvky
e) Nemeral som to, ale predpokladam, ze nejaku spotrebu naviac, oproti tomu co uvadzam, si vyzaduje aj to ze ta iot technologia stale "pocuva" pokyny
Moze mi teda prosim niekto skusenejsi vysvetlit ako sa mysli ta revolucnauspora nastupom smart (home)?