V svém NB Dell Latitude E6420, s Win10 se mi přestala nabíjet na 100% původní baterie. Vždy se zastavila na stavu vybití bez napájení adaptérem např. na 70% pak na 54%, pak na 23% a už neukazovala vzestup na vyšší %, přestože hlásí „Stav baterie 23% k dispozici (napájeno ze sítě)“.
Koupil jsem před rokem tedy novou baterii a ta nedávno začala dělat to samé.
Koupil jsem tedy třetí baterii vložil jsem jí do NB, byla nabitá na 70%. Na vyšší % však nenabíjí, když jsem odpojil adaptér, vybila se na 28% a výš se už nenabila. Baterie hlásí „Stav baterie 28% k dispozici (napájeno ze sítě)“.
Nechal jsem ji tedy vybít do konce, ve 2% se rozsvítila žlutá kontrolka baterie a NB vypnul.
Připojil jsem adaptér a zapnul NB, ukázalo mi to černou obrazovku s hláškou Baterie vybitá a možnost volby F1 pokračovat, F2 stav baterie (nastavil jsem default), F5 test celého HW. Vše bylo v pořádku, žádná chyba.
Teď mi to stále hlásí „Stav baterie 2% k dispozici (napájeno ze sítě)“ a na vyšší = to neleze. Po vložení předchozích baterií, to hlásí stejně jako dříve - % nabití výš nelezou.
Adaptér je jistě v pořádku, tam není co řešit, má to jen + a – na výstupu 19,6V a bez baterie – jen na adaptér - běhá NB bezvadně.
Ví někdo kde je chyba?
Díky za každou pomoc.