IBM ThinkPad X60 vs. Dell Latitude D430

Pavel 'TIGER' Růžička

IBM ThinkPad X60 vs. Dell Latitude D430
« kdy: 05. 09. 2011, 19:38:12 »
Potřebuji stroj do špinavého prostředí, který bude vystavován různým vlivům, jako prah atp. Z těchto důvodů pokukuji po něčem starším, když to odejde, tak aby to nebyla moc velká škoda ... Rozhoduji se mezi těmito stroji, co Vy na to? Výhody, nevýhody atp.

Strašidlo

Re: IBM ThinkPad X60 vs. Dell Latitude D430
« Odpověď #1 kdy: 05. 09. 2011, 19:44:44 »
Mám oba stroje a oba se mi zdají svým provedením téměř nesmrtelné, přežily snad všechno. Krom preferencí k určitým specifickým provedením značek bych vybral jakýkoli stroj z těchto dvou. Zaměřil bych se spíše na klíčové fyzické parametry, které Vám budou více vyhovovat.

eddy

« Odpověď #2 kdy: 05. 09. 2011, 20:09:38 »
vrelo odporúčam thinkpad (dell nepoznám). nemusí sa s ním pracovať s obavou, že ak spadne tak to už nerozchodí (mogneziove telo a kovové pánty). mne síce nespadol, ale niekoľko krát sa mi stalo, že mi na neho niekto stúpil (za študentských čias som rád sedával s notebookom na zemi; ntbook bol zatvorený)
proti prachu má len ochranu ak je zatvorený - na okrajoch má špeciálny profil vidno napr. tu http://thesalmonfarm.org/blog/p/tag/thinkpad-t61p
väčšina x60 má matný displej
mal by mať aj vodeodolnú klávesnicu (?možno aj telo?) - známemu sa však na nejaký podobný thinkpad na klávesnicu rozliala nejaká sladená minerálka a musel vymeniť klávesnicu (tlačidla sa vracali po stlačení hore asi po sekunde), inak mašina prežila

pozor však na prácu pri vyšších teplotách - kamoš nechal zasvietnú lampu v tesnej blízkosti thinkpadu a plasty sa trochu pokrútili. inác sú thinkpady veľmi odolné voči hrubej sile

na youtube je na thinkpady séria malých reklám "Legends of Thinkpad"
http://www.youtube.com/watch?v=RwiuurMMGa8&feature=related

Jakub Váňa

« Odpověď #3 kdy: 05. 09. 2011, 21:29:24 »
Za mě určitě thinkad. Ty profi (což starší jsou snad všechny) jsou opravdu profi. Kamarád měl Dell se zárukou opravy next business day a opravdu se mu hodila - využil jí asi třikrát, co vim - dvakrát výměna motherboardu :D .....

e-Jirka

« Odpověď #4 kdy: 05. 09. 2011, 22:50:45 »
DELLu bych se nebál. Ačkoliv i já už jsem několikrát na svém NB využil NBD, tak Latitude D řady byly velký držáci...

« Odpověď #5 kdy: 05. 09. 2011, 23:02:30 »
Osobně muzu doporučit IBM. skvělá výdrž displej se dá dat do "roviny" s tělem. Osobně mám do terénu T61 a zatím bych neměnil.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #6 kdy: 05. 09. 2011, 23:53:33 »
Tak teď jsem porovnal obě základní desky a vzhledem k tomu, že D430 (i když se mi více líbí) má základní paměť integrovanou na desce, tak vítězí X60 se dvěma sloty ..... integrovaná paměť mi nepřijde jako šťastné řešení, možná i proto výměna desek. Každopádně díky všem za názory.