Zdravím, mohl by mě někdo pomoci s následujícími dotazy ?
Aktuální stav : OneDrive Business, dosud využíván jen jako duplicitní úložiště záloh.
Nově jsem na něm umístil složku, kterou sdílím jak do organizace, tak na jiné adresy.
V organizaci je jen jedna licence onedrive, kterou využívám já, ostatní založení uživatelé
nemají žádné licence (OneDrive, 365 atd). Máme jen holý free MS Entra (nemáme žádné prémiové placené
funkce).
1) Jakým způsobem zálohovat nejlépe sdílenou složku OneDrive ?
Zkoušel jsem free verzi Veeam365, tu se mě nepodařilo rozjet, Acronis GateWay je komplikovaný na
rozjezd ... Potřebuji ideálně SW který se připojí POUZE k té sdílené složce (tedy ne ke kompletnímu
OneDrive) ... Díky za tipy ...
2) To je spíše obecný dotaz, pokud složku nasdílím s člověkem z organizace, vyplní heslo a do složky
se dostane, při prvním přihlášení bylo nutné použít MS Authenticator k ověření 2FA.
Lze místo authenticatoru zvolit posílání SMSky pro jednoho uživatele ? Když jsem to testoval
jednou se mě to podařilo, pak už ne ... Jestli ano, tak to zlomím a najdu ...
3) Chápu dobře, když se u MS Authenticator objeví :
"Poznámka: Obecně platí, že dodatečnou metodu ověření budete
potřebovat jen při prvním přihlášení k nové aplikaci nebo novému zařízení, nebo po změně hesla.
Pravděpodobně nebudete každý den požádáni o další ověřovací kód, pokud to vaše organizace nevyžaduje."
tak kdyby se náhodou někdo cizí dostal k přihlašovacím údajům a zkusil se jinde přihlásit, bude Authenticator
vyžadován ...
Lze nějak vynutit použití Authenticatoru u externích emailů (které mají přístup odkazem v emailu)?
Tam se objevuje po kliknutí na odkaz "Vložte email" a poté chce kód který přijde do emailu ...
(Obecně chápu správně, když pošlu citlivý email s přílohou a je v emailu, je vlastně protože je
sdílení na emailovou adresu ta bezpečnost stejná?)
Děkuji moc za názory !