Tp-Link je dobra volba a mozno jedna z mala, kde nebudes potrebovat controller(tusim aj zyxel to ma/mal). Ma este moznst pouzit klasicke webove rozhanie. Pri par AP-ckach nieje problem ich nastavit bez pouzitia controllera. Vyhoda controllera je, ze raz to nastavis a tu konfiguraciu vies potom nahodit aj na dalsie. Pri par AP to ale nieje problem rucne nastavit na kazdom.
Ti na nich nebudes potrebovat nastavit mesh ale nastavit wifi tak aby si tie AP-cka tvorili jednu wifi siet a vedeli medzi sebou prehadzovat klientov bez vypadkov.
Mesh je len marketingove pomenovanie pre uzivatelsky zjednoduseny sposob nstavenia wifi s viacerymi AP tak aby sa tvarila ako jedna wifi siet. Nieco pre BFU na styl zapnes AP-cka(routre), stlacis to a to, pockas chvilu a ono sa to samo nastavi. Neviem, ci tebou vybrane zariadenia maju takyto pre BFU zjedndosueny postup. Predsa len to su podnikove AP, tak si to tam budes musiet nastavit rucne.
Nastavoval som to raz pri nejakom EAP cez webove rozhranie a nebol to problem. Je to otazka par nastaveni ale musis vediet, co hladat, co sa tyka toho aby AP-cka prehadzovali zariadenia medzi sebou bezvypadkovo. Su to asi dve nastavenia.
Pri Ubiquity budes potrebovat rozbehat controller aby si si vedel nastavit. Za mna ma Ubiquity uzivatelsky dost neprivetive rozhranie a pravidelen som v nom tapal, ked som potreboval nieco raz za cas nastavit. Plus mi tam vadilo dost bugov a zsriadenia boli dobre pouzitlene, tak rok od vydania.