Je první SMTP odpověď serveru na víc řádků 220-... a 220 v pohodě?

Je v protokolu SMTP první tok od serveru přípustný, aby obsahoval dva a víc řádků "220" ? Tedy 220-něco a 220. Tedy vůbec první tok v SMTP komunikaci. Ještě před tím než klient něco(HELO nebo EHLO, to server nemůže vědět) odešle. To se mi zdá trochu divné pro tuto fázi.. A případně liší se odpověď pro standard ESMTP a SMTP?

alex6bbc

• 1 621
    • Zobrazit profil
napada me jedine, zda jde konfigurovat pridavny text co server muze pridat za uspesne spojeni 220 a pak pokud by tohle slo a ten text byl hodne dlouhy, jestli by na zacatek radku znova nezkopiroval kod 220.

v postfixu jsem zkusil nakonfigurovat velmi dlouhy text do smtp_banner i s \n, ale vysledkem byl jen jeden radek 220.
« Poslední změna: 07. 01. 2024, 22:15:53 od alex6bbc »

Je v protokolu SMTP první tok od serveru přípustný, aby obsahoval dva a víc řádků "220" ? Tedy 220-něco a 220. Tedy vůbec první tok v SMTP komunikaci. Ještě před tím než klient něco(HELO nebo EHLO, to server nemůže vědět) odešle. To se mi zdá trochu divné pro tuto fázi.. A případně liší se odpověď pro standard ESMTP a SMTP?

Je to pregreet test postfixu (takze je to zcela ok) - viz http://www.postfix.org/POSTSCREEN_README.html#pregreet