Jenze tohle dela SW a ne HW, a na cem budes mit ten SW je vcelku nepodstatny.
ANO i NE.
Jak tam máš zpracování pomocí nějaké neurální sítě, třeba sledování pohybu osob, kde ti to i kreslí, kde se ten člověk pohyboval a další věci,
už nějaký ten akcelerátor třeba i potřebuješ. Já skutečně nemám rád NVR a naopak mám rád NAS/Virtualizaci, ale uznávám, že pro určité případy je nějaká forma dedikovaného HW nezbytná.
Koukni na různá ta videa NVR face recognition
Najdeš si ve videu člověka, klikneš na něj a ono ti to třeba ukáže, kolikrát tam za minulý týden byl.
Další vychytávky jsou třeba AI učení pohybu osob.
Je pátek večer a najednou se ti začne pohybovat osoba někde, kde se v té době nikdo nepohybuje, tak ti jí to vyhodí na kameru obsluhy, že to je neobvyklá událost.
Dahua má i nějaký software, kde to zachytí, jak lidi nakládají věci do kufru auta, udělá to fotku a vygeneruje to událost.
Viděl jsem to v nějakém jejich technologickém demu. Že lidi mají/nemají masku.
Detekce zbraní v ruce! Dokonce i to, jestli má ten člověk v ruce pistoli nebo třeba kudlu.
Tohle je starší demo, viděl jsem novější, ale nemůžu ho najít:
https://www.youtube.com/watch?v=Yp1bksen-D0Je možné, že to video nebylo veřejné nebo je možné, že jsem to nebylo od Dahua

Vtip je v tom, že ty potřebuješ udělat zprocesování videa při jeho ukládání.
Samotná operace ukládání je levná a stojím si i za tím teoretickým počtem kamer.
Ale jak začneš provádět processing videa, už bys ten ARM na tom tavil.
Potřebuješ něco, co provede dekompresi videa a pak něco, co nad tím provede AI, výsledkem jsou metadata do videa, události pro obsluhu a sekvence k zobrazení.