USB síťovka na routeru ASUS DSL-N16U

USB síťovka na routeru ASUS DSL-N16U
« kdy: 22. 11. 2023, 18:59:45 »
Ahojte, na ADSL routeru ASUS N-16U potřebuji zprovoznit jednu věc. Do USB portu jsem píchl gigabitovou síťovku a chci, aby rozhraní (wifi) spojil, víceméně netrvám na tom aby je bridgoval nebo mezi nimi routoval. Neptejte se proč, ale potřebuji další rozhraní, jiné než integrované porty.

Systém ji našel, v admin rozhraní na hlavní stránce "Network map" ji vidí v Connected USB Devices. Správně napsáno Realek USB LAN 10/100/1000.

Jenže ouha, když přejdu do nastavení vyberu WAN - Dual WAN - Primary WAN přepnu z ADSL na USB WAN,
mě vomejou.  :o

Vidím tam tyhle nesmysly: (obrázek, jiný než v spanělštině jsem nenašel, ale snad je to pochopitelné)

On si router myslí, že jde o USB modem  ???  ! ??? ! Přitom jde o Ethernetový adaptér. kde se žádné číslo ne bo APN nenastavuje.  Nikde tam nevidím (třeba v dlouhatanském seznamu type Huawei, Siera, Ericson tam bude Ethernet Manual nebo v Connection type:2G/3G/4G bude i Ethernet  jsem doufal) možnost něc jako plain old Ethernet.

Nechápu to i z logiky věci, když už to umí použít USB modem(kde je nějaká mezivrstva AT příkazů), tak očekávám, že to bude umět i takovou trivialitu, když to USB zařízení je 802.3 Ethernet
« Poslední změna: 22. 11. 2023, 20:14:24 od Petr Krčmář »

modnar

Re:USB síťovka na routeru ASUS DSL-N16U
« Odpověď #1 kdy: 22. 11. 2023, 23:34:06 »
Pokud umis cist, tak Dual WAN znamena, ze se ten USB port pouziva jako sekundarni 3G/4G WAN rozhrani. Takze na dalsi sitovku laskave zapomen, hod ten 8 let stary kram do elektro-odpadu a kup si neco s OpenWRT, Mikrotik etc.