Tohle mi komplikuje zivot:
navstivil jsem on site v Nemecku, zatraceny Remote Desktop ke mne domu nefunguje.
Pres firemni Guest AP, nejde. OK, zadne prekvapeni.
Ale nejde mit ani pres hotspot na mym mobilu. Myslel jsme si, ze mam neco rozvrtane doma nebo na roamingu. Jenomze v hotelu to funguje.
Ze by budova mela nejaky BTS opakovac ci primo malou BTS a ta by blokovala RDP ci zahranicni IP adresy? To uz je hodne paranoidni.
No, vzhledem k tomu, ze jste se neobtezoval sdelit o jakeho ISP a rozsah adres se jedna (treba v tom hotelu nebo u Vas doma), ani jaky byl vysledek packet capture na Vasem domacim FW (abyste zjistil, zda tam pakety dorazi), tak si chcete asi jen postezovat...
Pokud si na to VM nebo Proxmox nahodite jinou ale bezpecnou sluzbu (treba SFTPGo nebo webserver v dockeru - prace na 5 minut), tak se k ni take nepripojite?
Nevim, co je firemni Guest AP. Tuneluje to provoz na controller (v tom pripade Vas nemuze pritomnost v Nemecku nicim limitovat, pokud je AP ke controlleru pripojeno)? V Cechach Vam to normalne funguje?
Vystavovat RDP do internetu dle me "zakazane" neni, ale je to samozrejme volovina. Nevim, v cem by Vas melo ochranit, ze jde o "locknute" VM, pokud ho tedy nemate jen k tomu, abyste se cas od casu kouknul zda bezi. Pokud na nem pracujete (zjevne), tak je to stale bezpecnostni riziko.