Aky pouzivate kontroler na ovladanie zavlahy? Nam dokoncili zahradu, nahodili nam kontroler od hunter ecologic za 40€ a neviem ze by som z toho bol nadseny. Ani vzdialeny pristup. Planujem to vratit realizatorovi a kupit si nieco vlastne. Od znameho mam doporucenie na Rachio3, ktore vie vyhodnocovat na zaklade pocasia a podla toho spustat. Nevyhoda je, ze to vali len cez cloud a ani cez lokalnu siet sa nepripojite. Potom som googlil s nasiel som nieco ako OpenSprinkler.
Ja mám Hunter Pro-HC a celkovo som spokojný. Podporuje to lokálne dažďové senzory, aj meteostanice (nie je nutná vlastná, vieš si vyhľadať nejakú stanicu v okolí a riadiť sa podľa jej dát) a podľa toho vie upravovať intenzitu zalievania (viac ak majú byť vysoké teploty, menej ak pršalo alebo má pršať,...). Ale podobne ako spomínaný Rachio, aj tu to myslím funguje iba cez cloud.
Nepíšeš ale aká je veľkosť záhrady, ani čo presne od riešenia požaduješ. Ak je cieľom DYI riešenie na ktorom si chceš precvičiť svoje schopnosti a na konci mať dobrý pocit "všetko som zvládol sám a zaplatil to svojim časom", odporúčania budú iné ako ak hľadáš out of the box užívateľsky pohodlné riešenie.
Čo sa týka cloudu vs lokálnej siete, mne osobne ovládanie cez lokálnu sieť zatiaľ nechýbalo. Ak nie som doma je cloud výhodou. V situácii že doma som (a nefunguje pripojenie na Internet t.j. neviem použiť cloudový prístup), stále môžem fyzicky k jednotke a ovládať ju na mieste.
Cenovo to ale bude trochu viac ako tých 40€... na druhú stranu, v kontexte celej záhrady, potrebného náradia, starostlivosti a pod., to bude aj tak zanedbateľná položka.