Děkuji za reakci, ale i já na to musím zaregovat. Místo rýpání jsi mohl pomoct, ale od toho tu asi nejsi.
U seznamu zůstaneme i po zpoplatnění, jsme tam od začátku a lepší mail jsem nikdy neviděl. Vůbec netuším co to je spam a všechny maily chodí jak mají. Takový gmail oproti tomu působí jako nedodělaná dětská hračka plná spamu. Takže bych hledal chybu spíš u sebe.
Seznam je už dlouho mrtvý. Pokud vám nechodí spam, je to víceméně pro vás možná dobře, nicméně ze zkušenosti vím, že Seznam mnoho e-mailů úplně zahodí - možná proto nechodí ani ten spam. Občas je dobré tam ten mail mít ať je v jakékoliv formě.
Spravovat si v roce 2023 vlastní minimailserver a ještě k tomu naklikaný přes ispconfig v situaci, kdy tomu evidentně vůbec nerozumím je naprostá šílenost a sebepoškozování. Na experimenty fajn, ale nastavit to správně do použitelného produkčního stavu vyžaduje opravdu výrazně více znalostí a zkušeností, než lze prokázat schopností spustit instalační script ispconfigu.
Děkuji za info. Nevím podle čeho rozeznáváš mini/maxi, ale ok. Kdybych tomu nerozuměla, server by mi produkčně nejel už 5. rokem kde hostují i firmy s milionovými obraty. Za celou dobu mám jen jeden výpadek. Pokud si myslíte, že to stačí naklikat jen přes ISPconfig, tak tady vyvedu z omylu. Ten pouze nainstaluje a udržuje nějaké základní balíčky a občas provede nějakou rekonfiguraci. Údržba znamená ale i ruční zásah do konfigurace, občas něco upravit/opravit (ano ISPconfig umí hromadu věcí i rozbít, což je u Linuxu běžné). Funguje mi vše krásně, bez problémů jak píšu už 5. rokem. Aktuálně prostě nastal nový typ problému, který jsem v minulosti zatím nemusela řešit a jelikož mi Spamassassin a Google řekl, že je něco v cestě na blacklistu, tak jsem měla dvě možnosti. Kontrolu vypnout (opravit důsledek) nebo zjistit více a opravit příčinu (přehlížela jsem, kolega dokázal nakopnout). Takže pro mou obhajobu - nikdo neví vše a raději budu 5 minut blbcem a zeptám se někoho, kdo to třeba řešil nebo ví, kam kouknout nebo budu blbcem celý život.
E-maily jsou obecně složitá záležitost a může se na nich rozpadnout kdykoliv cokoliv. I kdyby byl rok 2040.