SATA řadič nevidí žádné disky

SATA řadič nevidí žádné disky
« kdy: 30. 08. 2011, 10:21:39 »
Zdravim všechny přítomné
Potřeboval bych poradit zdali nemá někdo MB Gigabyte 7VT600P-RZ ? Mám následující problém. Do teď jsem využíval pouze IDE rozhraní kde jsou připojena 3xHDD a 1x DVD RW. Nyní bych potřeboval přidat SATA disk ale ten se nehlásí BIOS ho nevidí. Mám nastaveno SATA mode na raid a One chip sata na enabled. Když se dostanu do nějakého SATA mažareu v BOISu, tak disk tam prostě není. Dodávám, že disk je odzkoušený, do teď fungoval v jiném PC. A má deska nevidí žádné SATA zařízení. Předem děkuji za radu.
« Poslední změna: 30. 08. 2011, 10:38:15 od Petr Krčmář »

Pavel 'TIGER' Růžička

Re: SATA řadič nevidí žádné disky
« Odpověď #1 kdy: 30. 08. 2011, 10:46:31 »
Nemáš v Biosu IDE mod? Pokud ano, přepni to na něj a mělo by to fungovat. Také je důležité aby SATA rychlost disku odpovídala SATA rychlosti desce, jinak to neuvidíš. Disky měly switche na přepnutí rychlosti, ale třeba samsung se prohazoval softwarově z widlí.

trubicoid2

« Odpověď #2 kdy: 30. 08. 2011, 11:11:43 »
tak tvoje deska umi jen SATA I, t.j. 1.5Gbps, jestli mas disk SATA II 3Gbps, tak mozna nepojede, navic v manualu radi pripojovat jen SATA I disky

jak kolega radi, tak byva na nekterych starsich diskach jumper

no a proc mas nastaveny RAID? to urcite zmen

« Odpověď #3 kdy: 02. 09. 2011, 08:08:42 »
Zdravim
Omlouvám se že reaguji trochu se spožděnímale měl jsem technické problémy tady na fóru nešlo mi odpovídat ale vše vše v po řádku.Takže disk je 3Gbps  jedná se o WD3200BEVT ale na stránkách výrobce jsem nenašel žádné možnosti nastevní rychlosti.Všem děkuji zanávrhy řešení M Čech

« Odpověď #5 kdy: 02. 09. 2011, 19:31:49 »
http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1337/c/123/session/L3RpbWUvMTMxNDk0NDU5Mi9zaWQvNTc2bFQyRGs%3D
Jj díky ale tam se nejspíše jedná o 3.5" disky ten můj je 2.5" z ntb.Sice switche má ale je tam možnost zapnout RPS což je Reduced power spinup a nebo SSC což je spread clocking spectrum takže nevim více viz http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/search/1/a_id/5391#jumper

Trident

« Odpověď #6 kdy: 02. 09. 2011, 21:57:07 »
tak tvoje deska umi jen SATA I, t.j. 1.5Gbps, jestli mas disk SATA II 3Gbps, tak mozna nepojede, navic v manualu radi pripojovat jen SATA I disky

jak kolega radi, tak byva na nekterych starsich diskach jumper

no a proc mas nastaveny RAID? to urcite zmen

6 i 3Gbps disky maji byt zpetne kompatibilni na 1.5Gbps. Prectete si specifikaci. Tolik teorie.
Prakticky se to resilo kvuli kompatibilite s nekterymi vadnymi IO cipy vs radic na disku tak, ze se udelal workaround pomoci te propojky.
Nicmene jako pisu vsude. Novy firmware IO cipu(vetsinou staci upgradnout jen BIOS prkna),prepnout na SATA mod a v neposledni rade upgradnout i firmware disku. Az udelate tyto kroky pak bezte brecet do diskusi.

« Odpověď #7 kdy: 02. 09. 2011, 22:29:18 »
No takhle na MB je poslední bios který vyšel.Přepnout na SATA mne napadlo taky.Disk do poslední chvíle pracoval ale prostě na mojí desce se nehlásí.Jedine flešnout firmware ale vzhledemk tomu že ho deska nevidí tak se to momnetálně bude dělat těžko.
A v neposlední řadě myslim že jsem si tu nepřišel pobrečet ale slušně se zepata jestli tohe taky někdo neřešil.
         Takže nějak tak. M Čech

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #8 kdy: 02. 09. 2011, 23:49:17 »
A co koupit radic? Vydelas i na rychlosti. Myslim neco takoveho: http://pc.itek.cz/radice-sata-do-pci-express-slotu/CDC1330-Kouwell-KW-5103-PCI

« Odpověď #9 kdy: 03. 09. 2011, 06:51:48 »
Jo taky možnost ale nechával jsem ji jako poslední variantu dneska asi pro nej zajdu a bude klid. M Čech

Dino

Re:SATA řadič nevidí žádné disky
« Odpověď #10 kdy: 04. 03. 2012, 21:33:19 »
Ahoj Mirku, přišel jste na něco mám ten samý disk a ten samý problém. Vyřešil jste to bez potřebz řadiče. Díky za odpověď Dino

Trident

« Odpověď #11 kdy: 04. 03. 2012, 21:50:07 »
Ahoj Mirku, přišel jste na něco mám ten samý disk a ten samý problém. Vyřešil jste to bez potřebz řadiče. Díky za odpověď Dino

Gratuluji! Toto je hovno dne! Vytahnout diskuzi rok starou.

Lol Phirae

« Odpověď #12 kdy: 04. 03. 2012, 22:02:28 »
Asi už je zoufalej. No, ono taky jen zoufalec nastaví SATA řadič do režimu RAID, když tam připojuje jeden disk.  ;D

« Odpověď #13 kdy: 05. 03. 2012, 15:37:48 »

Gratuluji! Toto je hovno dne! Vytahnout diskuzi rok starou.
Jasně že jsem na něco přišel vyměnil jsem desku :-)