Máš i nemáš pravdu.
Máš pravdu v tom, že to bude HAT, tj. že to bude tvořit celek.
Ale všimni si, že na tom "ofiko-hatu" je pořád ten custom chip = ten hat bude prostě docela drahý a komplikovaný + mám pochybnosti o možnostech vytvářet laciné alíkové kopie. A můj vztah k flexkabelům je...dost negativní.
Tobě by nepřišlo lepší, kdyby to PCIe mělo vyvedené do toho "FAKE USB" a šlo použít risery z miningu, které se všude válí?
Chápu argument, že by někoho mohlo to "FAKE USB" svádět k nepravostem, tak tam mohl být normálně konektor zajistitelný pomocí dvou šroubků a stačil by malinký konektor na konverzi na to "FAKE USB". Rozhodně mi všechno přijde lepší, než tyhle drahé šajzehaty :-(
Já tvrdím, že konektor pro NVMe disk / M.2 disk by byl mimořádně a často využívaný pro provoz 24/7 aplikací.
A zeptám se tě jako chlapa!Vážně si myslíš, že ten šajzehat bude stát méně než litr?
Nemáš pocit, že to celou platformu zbytečně prodraží?
Nemáš pocit, že ten NVMe hat z toho dělá jen stupidní experimentální platformu pro několik bláznů, kteří utratí 4000 Kč za RPI s novým zdrojem a rozšířením?
Podle mě je takhle Intel NUC nejen levnější, ale díky pochybnému flexkabelu a obludnosti i o řád spolehlivější...