disk2vhd je linuxovský nebo windowsovský nástroj? Jo vy myslíte tak, že bych nainstaloval ten linux na nový disk a tím disk2vhd bych udělal tu kopii disku pro VM? A to už by zahrnovalo i kopii toho SN a všech informací co jsou na disku od výrobce? Já to chci udělat, ale stále se učím. Zjišťuji jaké programy použít. Stále neumím některé úplně základní programy co používám na Windows použít na linuxu. Gamma panel na změnu barev obrazovky (jas, kontrast, gamma) plus možnost nastavit R, G, B kanály zvlášť a hlavně uložit si jednotlivé profily. Teď jsem potřeboval použít Fillezillu a zjišťuji, že se mi to vůbec nevleze na obrazovku. Mám rozlišení 800x600 a to vokno se vůbec nepřizpůsobí a text je obrovský takže nevidím proč se nepřipojil na server. Takže sháním alternativu. A ještě nemám náhradu za makra ve starém balíku Office a jiné. Stále neumím používat Kritu místo Photoshopu.
disk2vhd je windows nastroj... (SN myslis Windows klic? podle toho zda je/neni OEM muze/nemusi zustat aktivni, informace od vyrobce na disku ti jsou na nic, kdyz ve virtualu XP uvidi jiny HW nez fyzickej)
- ze Linux nainstalujes na disk (klidne jiny at mas aktualni jako zalohu, ci pro dualboot XP primo)
- do Linuxu pak nainstalujes Virt-Manager
- prevedeny image naimportujes do Virt-Manager
- XP budes poustet jako virtual nad Linuxem
ad "Gamma panel"
- v Xfce mas v nastaveni "Profily barev", to ale umi aktivovat jen dodanej ICC barevnej profil pro monitor, tiskarnu..),
muzes doinstalovat "redshift" kterej se pouziva na automaticke "odmodreni/zcetvenani" obrazu v noci, ale ma moznost urcit i Gamma pro R/G/B zvlast, teplotu barev pro Noc i Den zvlast, bohuzel nema graficky/klikaci nastavovatko, musis upravit textovej configurak, ale tech muzes mit vice a redshift poustet s ruznejma configurakama, cim docilis v podstate tech "profilu"
ad Makra ve starem baliku Office - pokud to neumi LibreOffice, je sance ze ten starej (predpokladam) Microsoft Office by v Linuxu sel zprovoznit pres WINE
ad Photoshop - krome Krity muzes zkusit GIMP, podle toho jestli pouzivas nejake speciality v Photoshopu by ti mohl vyhovovat vice... pripadne Photoshop (v XP asi mas take nejakou starou verzi ;-) v WINE chodil...