Na to-das měli lepší data pro pár škol, kde jsem je jinak jednoduše sehnat nemohl, byl to spíš takový bonus. Jen převis myslím, maximálně dolní hladina přijetí. Jen kvůli těm datům se to rozhodně nevyplatí.
Za klíčové považuji to, kolik měli jednotliví uchazeči z cermat testů a kde škola udělala čáru. Přesně tahle data některé školy mají na stránkách, ale některé ne. Případně některé (např. SPŠE Františka Křižíka) mají ty tabulky podle svých přepočtených bodů - a body se přiřazují za pořadí v úspěšnosti cermat testů, nikoliv za absolutní hodnoty bodů v cermat testech. Takže z toho nijak nezjistím, kolik cermat bodů měl ten poslední přijatý.
Tahle data někde jsou?
To by byla nádhera. Klobouk dolů kde je zveřejňují.
Pro ilustraci jaká je to divočina, sice už si vzpomínám jen matně, ale měli jsem tenkrát vybrané do užšího kola 3 školy.
Na jedné ředitel detailní tabulku updatoval až do konce řízení a byla k dispozici po troše googlení i pro dřívější roky. Na vyžádání poslal (nepublikovaný) vzoreček pro výpočet bodů (Cermat čj + mat + vysvědčení). Téměř přesně mi vyšel odhad počtu nutných bodů (vč. přijatých na odvolání). Ráj.
Na druhé byl známý počet přihlášených a minimální počet bodů. To nevyšlo s relativně velkým rozdílem, poptávka na některé obory té školy oproti předchozím stabilním letem vzrostla a bylo potřeba o dost více bodů.
Na třetí také známý počet a minimálně nutné body. Poptávka také vzrostla, možná ještě více, ale pro přijetí bylo nutné naopak podstatně méně bodů, protože většina to měla jako záložní možnost. (To ovšem z toho, co škola zveřejnila, nebylo možné pasívně/jednoduše zjistit. Obecně výsledky přijetí na odvolání a příp. dalších kol byly ještě ve vetší mlze než výsledky za první kola.)
Není mi známo, že by ta data někde byla komplet. Nejbližší tomu je Matematická beruška, ale mají to jen pro gymnázia, a také to není dokonalé (ad ta třetí škola - ověřil jsem, na Matematické berušce mají jen tabulku z prvního kola (možná ani ta škola víc na dostupném místě nepublikovala), ta je ovšem zavádějící - na přijetí nakonec bylo potřeba zlomek bodů než je uvedeno).