Home Assistant - zobrazení externí stránky

pouCZ

Home Assistant - zobrazení externí stránky
« kdy: 13. 09. 2023, 08:58:28 »
Dobrý den,
mám homeassistant v dokeru spolu s grafanou.
Homeassistant jsem přez proxy - Appache (tvoří https) vystrčil na veřejnou IP na url "homeassistant.domena.cz".
Nyní bych chtěl zobrazit grafy z grafany v Homeassistentu aniž bych vystrčil ven grafanu.
Tedy chtěl bych aby homeassistant načel obsah z lokální url a naservíroval mi to.
Snad jsem to popsal správně.

Díky
« Poslední změna: 13. 09. 2023, 09:12:26 od Petr Krčmář »

czipis

• 255
    • Zobrazit profil

czipis

• 255
    • Zobrazit profil
Re:Home Assistant - zobrazení externí stránky
« Odpověď #2 kdy: 13. 09. 2023, 13:10:34 »
tak to vypada ze ta moje rada neni to co chces. stahuje to klient pri otevreni dashboardu, ne primo HA. Takze na lokalni resource se takto nedostanes pokud nejsi zrovna na domaci siti/VPN.

« Odpověď #3 kdy: 13. 09. 2023, 13:24:05 »
Přijde mi to, jako byste chtěl skrze nějakou reverzní proxy vystrčit část Grafany. Je to tak?

pouCZ

« Odpověď #4 kdy: 13. 09. 2023, 13:41:38 »
V podstatě ano.
Jde mi o to jestli Homeassistant si může načít graf s grafany sám a potom servírovat. Tím bych existenci grafany z vnějšku vlastně odstranil.
Jinýmí slovy graf z grafany by byla url z Homeassistenta (tedy certifikát https atd by byl stejný).

Děkuji

Bugsa

• 142
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13. 09. 2023, 14:56:34 »
Obávám se, že přidat jinou stránku nejde. Tedy alespoň jsem nepřišel na to jak. Ten iframe, co ti tu radí, nebude fungovat, pokud jeho URL nebude taky dostupná z internetu, protože iframe se načítá vždy v kontextu prohlížeče.

V HAOS mají "Doplňky" HomeAssistentu možnost přidat do "postranního panelu" a ty pak fungují i při prohlížení z internetu. Jenže ty máš HA a Grafanu samostatně v Dockeru... No, kdybys na to někdy přišel, tak se tu prosím nezapomeň zmínit, protože toto mě taky zajímá.

« Odpověď #6 kdy: 13. 09. 2023, 15:24:12 »
Otázka je, co přesně budete potřebovat zrcadlit. Jeden obrázek? HTML + JSON + statické assety? Bude potřeba nějak řešit autentizaci vůči Grafaně? Mají být data pod nějakou autentizací, nebo mají být přístupná všem?

Napadají mě dvě řešení:

a. Plugin do HA. Ten by mohl řešit i autentizaci účtem v HA.

b. Nginx nebo jiná reverzní proxy