Vzhledem k bitrate v řádu několika Gbps je grabování z HDMI nereálné, navíc co bys pak s takovým ohromným objemem dat dělal? A USB-C 3.1 má strop bitrate na 10 Gbps, což by ani na HDMI nemuselo stačit.
Enkódoval. Jasně že tam bude nějaký limit, taky přes mHL nejde neje 4K@60.
todle odpověď?
Todle odpověď není. To
je USB-A.
[quote
No vlastně mi uplně vypadlo
, že HDMI v USB obsadí všechny 4 linky. Ale jde o to, že ty 2 linky minimálně budou přijímací. Možná i čtyři, ale to už hádám na tenkém ledě. Záleží, jestli tam jsou 2 nebo 4 receivery. Každopádně nějak podle orientace tam musí být nějaké přepínače, , které přiřadí páry na konektoru k logickým linkám.
Ale USB4 Má prý umět třeba 120+40Gbps ne jeden 80Gbps fullduplex. Tady vidím naději.Ano PC nemá HDMI vstup . To
dle jsem psal. Nemyslel jsem v "
Co by ktomu bylo potřeba" , že
co = ke grabování odpoveď kruhem, že grabovací karta, ale
co = použítí USB-C jako vstupu HDMI signálu. Když elektronika HDMI výstupu a elektronika USB-C vstupu/výstup je potencionálně
jiná a mohla by to uměť.
V tom odstavci "Doplnění" odpovězený
rádiem jsem žádnou implikaci nepsal.
Aha. Myslel jsem, že signál a v jakémkkoli ALT módu musí vyhovovat pravidlům pro signálování přes SS páry USB-C a ne že se prostě jen vezme signálování daného protokolu a to se prdne na SS páry. Divné mi to přijde u HDMI, to snad má i jiné napětí.
spoctat YUV
No ale to by znamenalo, že by tam musela(*) být nějaká elektronika dalající konverzi z RGB na YUV, já modeluju případ, kdy signál prochází v stejných obrazových parametrech
(ale chápu, že to je reakce na ".")
*=ne z odpovědi, ale podle use case, jak si ho představuju, že výstupní zařízení obvykle posílá nějaké své video v nějakém bitrate. Takhle to trochu zní(aniž bych to chtěl podsouvat), že na výstupu je nějaký cool 8K 120fps video a na vstupu to najednou počítáme, jestli to budy 4K 30 nebo fullHD 60, aby se to vešlo do nějakého bitrate.