Järvfjället má síťovaná záda a zapařovací sedátko. K svému překvapení jsem zrovna zjistil, že to sedátko má potah obepnutý zespoda zipem - jezdec je schovaný v hadrovém tunýlku, ale háčkem z kancelářské sponky jde snadno ven. A nakonec koukám, že i ta síťovaná záda mají naspodu zip a lze je svléct z rámu.
Konstrukci hodnotím jako ne úplně špatnou. Má to synchronní mechaniku nezamykatelnou, zřejmě bez možnosti štelovat protitlak. Kovová pětinoha, kovová páteřní trubka zad vypadá taky docela OK. "Mechanika pod sedákem" se skládá z několika výlisků z ocelového plechu tl.2-4 mm. Má to bederní opěrku. Hlavová opěrka je výškově štelovatelná spíš symbolicky, ale pár cm tam je (asi 8, jestli správně koukám). Je fakt, že je to možná koncipováno spíš pro čerstvého puberťáka, protože sedátko je štelovatelné dopředu/dozadu (přizpůsobení délce stehenní kosti).
Synek měl staršího Markuse. Tahle židle měla taky synchronní mechaniku, tuším zamykatelnou. Jenomže se na ní opičák houpal a houpal, časem i zvedal kolečka, až si dal při houpání nějak akrobaticky na držku pádem vzad a při tom se mu povedlo zlomit zámek mechaniky. Takže mechanika pak už byla bez zámku :-)
Když vybíráte židli, jděte po detailech. Třeba v práci mi koupili židli se síťovanými zády, vypadá děsně sexy, mechanika OK, ale hlavovou opěrku má pevně danou a výškově dimenzovanou na venkovského obyvatele JV Asie. Takže jako jeden projektík ve frontě "dodělej doma" mám custom úchyt pro hlavovou opěrku :-)