Diky moc za snahu. Ad SW, neni k tomu zadny, oni maji vlastni ekosystem a komunikuji jen v jeho ramci, navenek ty krabicky maji jen releove vystupy.
Co se tyce dotaz/odpoved, ja mam jen jednu stranu, ten zamek. On ma normalne vstupy na odemceni, ty jsou analogove a kdyz jsou aktivovany, tak pres ten digitalni link prijdou pokazde dva stejne znaky. Zamceni probehne automaticky, kdyz zamek vidi magnet v zarubni. Pokazde posle dva znaky, evidetne pro kontrolu, dela to i kdyz na tom I/O neni zadny protikus. Posila v zasade zrejme jen 4 kody, ohlaseni, ze bude odemykat pri aktivaci daneho vstupu, ohlaseni, ze "vidi" protikus v zarubni, ohlaseni ze zacal zamykat a ohlaseni, ze je zaseknuty a zamceni neproslo. Me nejvice zajima to hlaseni ze dvere zustaly odemcene a to paradoxne ani jejich oficialni GW za 300 Euro nedokaze zpristupnit.
Delka jednoho znaku je cca 16ms, delka sirokeho pulsu cca 1ms, uzky bude neco jako 0,6ms. Vypada to, ze siroky puls ma sirokou mezeru a uzky uzkou, takze je otazka co jsou vlastne data. Posledni bit je asi parita, ale ono se to na vzorku 4 kusu hure pozna.
Zkousim se ptat s nadeji, ze to nekdo pozna ;-) protoze si uplne nemyslim, ze to programovali cele od nuly. Spis vytahli nejaky pin a jen to napetove zvedli na tech 12V aby to bylo odolnejsi. Jsou to nemci, takze mohli okopirovat EMS bus, ale ten mi prijde jiny. Nebo pulku CAN busu...
Samozrejme chci zkusit i poslat do zamku ruzne kody jak bude reagovat. Ten HW je moc fajn, jen holt vyrobce nechce resit nejakou podporu nad ramec toho, ze tady mate ridici jednotku, ta ma 10 vystupu/vystupu a kdyz na ne poslete 0V je aktivni funkce A, kdyz 4-24V je aktivni funce B a kdyz my chceme neco rict vam, tak sepnene bezpotencialovy vystup.
V roli prijemce ma zamek umet jen 4 veci, odemkni (ale po zavreni dveri zamkni), odemkni a zustan odemceny - drz zapadku otevrenou (dvere nejdou zabouchnout, jsou trvale otevrene), odemkni a zustan odemceny - zapadku ale vysun (dvere jdou zabouchnout), zamkni.
Elektricky se jedna o trivodicove zapojeni, zem, napajeni a obousmerny datovy spoj, ten je v klidu drzeny na +12V a komunikace ho stahuje k 0V.