Kolik hodin spanku je pro Vas dostacujici?

vesterna12

• 124
  • byrokracie zabíjí kreativitu
    • Zobrazit profil
Kolik hodin spanku je pro Vas dostacujici?
« kdy: 26. 07. 2023, 16:22:21 »
Zdravim,
trochu mimo tema, ale zajimalo by me kolik Vam staci naspat, jestli mate problem s usinanim a jak to eventuelne resite?
Den travim prevazne na HO. Pak si jdu hodku zacvicit. K tomu tak hodka chuze. I kdyz jsem si ve fitku "nalozil" tak mam problemy usnout. Hlava unavena je ale telo neni. Zkousel jsem vsechno. Od alkoholu, CBD, meditace po prasky na spani, coz vyslo jako nejlepsi reseni, ale ne vzdy to "sedne" a ma to dost vedlejsich ucinku. Nerad bych si na tom vybudoval zavislost a tak to pouzivam jenom obcas, ale nese to sebou tu obet ze usnu nekdy kolem 4 rano a do prace se probouzim v 8. Zadna hitparada. Behem dne se mi chce spat a jedine co pomaha je kava nebo nejaky energitak jinak ze sebe nedostanu nic kloudneho. Zadna obrazovka hodina pred spanim, nic stimulujiciho a posledni kava tak ve 14:00. Lehnnu, zavru oci a... nic.  Potreboval bych aspon tak 7 hodin, ale to se zadari tak jednou za 3 dny, protoze jsem uz vycerpanej. Deti si porizovat nechci :D

Mlocik97

• 894
  • Ubunťák, JS dev.
    • Zobrazit profil
Re:Kolik hodin spanku je pro Vas dostacujici?
« Odpověď #1 kdy: 26. 07. 2023, 16:35:44 »
Dlhodobo testované,... 9 hodín. O 23:00 si idem umyť zuby a oholiť sa čo mám za 15 minút, a idem spať, budík potom o 08:15, pracovať začínam o 09:00. Inak kávu nepijem vôbec, energeťáky veľmi zriedkavo (naposledy som mal asi pred rokom), strava cca 3x denne + čo niečo ešte bokom zobnem. Stres nemám, cítim sa svieži, plný energie, a mozog mi myslí fajn. Do štvtej rána aj keby že chcem nevydržím.
« Poslední změna: 26. 07. 2023, 16:37:29 od Mlocik97 »

alex6bbc

• 1 637
    • Zobrazit profil
Re:Kolik hodin spanku je pro Vas dostacujici?
« Odpověď #2 kdy: 26. 07. 2023, 16:39:18 »
ja uz jsem starsi pan k 50 a na ho si jdu klidne lehnout i po obede. kdykoliv mi staci minuta a spim. naspim asi 8 hodin denne.