Nakup notebooku ze zahraničí

Karmelos

• 1 040
    • Zobrazit profil
Re:Nakup notebooku ze zahraničí
« Odpověď #15 kdy: 17. 07. 2023, 17:52:03 »
A z USA i jinej kábl a někdy i nepoužitelnej zdroj.... a  to se vyplatí....
Gréta je nejlepší.

alex6bbc

• 1 634
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17. 07. 2023, 18:25:14 »

tak zde staci vymenit externi zdroj.

kdyz tam jedu tak uznavam, ze ma smysl si tam koupit notas. jinak to je kravina.

« Odpověď #17 kdy: 17. 07. 2023, 20:01:19 »

kdyz tam jedu tak uznavam, ze ma smysl si tam koupit notas. jinak to je kravina.

A nahradne zdroje rastu na stromoch ci ako? Ja som si doteraz myslel ze si hold musim vsetku elektroniku kupovat.

alex6bbc

• 1 634
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. 07. 2023, 20:27:48 »

A nahradne zdroje rastu na stromoch ci ako? Ja som si doteraz myslel ze si hold musim vsetku elektroniku kupovat.

resime tu i jeden dva litry??

« Odpověď #19 kdy: 17. 07. 2023, 20:32:05 »
Hlavne rozdiely medzi cenami tam a tu su pri vypredajoch. Tie u nas v podstate neexistuju a su len marketingovou frazou. Dalsi rozdiel je aj vo vybave, napr. thinkpad e, probook atd. sa tam ponukaju aj s kvalitnymi displejmi.

k3dAR

• 2 983
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 07. 2023, 20:51:47 »
resime tu i jeden dva litry??
no jestli je tam levnejsi o 1500Kc, tak resit 1-2litry za zdroj (i kdyz by stacilo vyndat ze suplete ceskej kabel (nejspis 2pin) k tomu "US" zdroji) .. ;-)
ale take od te "slevy" 1500Kc je potreba odecist CLO, ~700Kc za preposlani do CR, o 1rok kratsi zaruku... no neni uz se slevou nahodou v minusu? ;-)

alex6bbc

• 1 634
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 17. 07. 2023, 21:29:22 »
kdybych si mel vybrat tak bych chtel nejakou obludu od xmg, schenker z nemecka.

« Odpověď #22 kdy: 18. 07. 2023, 14:29:36 »
Některé zboží má i dnes pořád cenu dovážet z USA, zaplatit clo, dph, dopravu, prakticky oželit záruku a pořád se to vyplatí - například hodinky, kde má i dnes český neautorizovaný dealer přirážku klidně 100% navíc k té původní marži prodejce v US (který to už jednou proclil z Asie při původnímu dovozu).

Takže hodinky vám vyrobí v Japonsku, dopraví do USA ke koncovému prodejci, od něj to nakoupí evropský dovozce, a nebo zrovna už vy. Takové hodinky se proletí po světě možná víc, než kdejaký váš soused za celý život.

U elektroniky to už ale, až na výjimky, finančně delší dobu moc nedává smysl (doba se ale pořád mění).
« Poslední změna: 18. 07. 2023, 14:33:25 od LambdaLover »

« Odpověď #23 kdy: 18. 07. 2023, 21:45:50 »
děkuji za názory, před pěti lety jsem si takto v USA pořídil díky známému ThinkPad tak jsem hledal možnosti, určitě prozkoumám možnost německeho lenovo webu, zatim jsem ale sestavovani nenašel, dám tomu více času, určitě mrknu i na alternativy ala tuxedo ale určitě bych chtěl něco kde mi pojede linux dobře, nebude to velké jak ten škaredý AlienWare spiše něco menšího jako můj T490, bude to mit Radeon grafiku a nějaky dobry Ryzen pro rychlou kompilaci

« Odpověď #24 kdy: 18. 07. 2023, 22:29:37 »
jak je to vlastně s nakupovanim z https://www.lenovo.com/de/de/ doručují do ČR? nebo je třeba dělat nějake vychytralosti jako vydat se tam na dovolenou a vyzvednout si to z nějake jejich zasilkovny?

« Odpověď #25 kdy: 19. 07. 2023, 14:40:39 »
pokud bys chtěl toto
https://frame.work/products/laptop16-diy-amd-7040

tak to do ČR nedováží a chápu, že to budeš chtít poslat z USA, ale cokoliv jiného jen protože je to o pár korun levnější?

To bych opravdu nedělal. Možná to ve finále výjde dráž, bude s tím spoustu mrzení a je tu riziko, že to cestou dostane někde ránu a co s tím, pokud to bude fyzicky zničené? ...

« Odpověď #26 kdy: 19. 07. 2023, 14:45:14 »
jak je to vlastně s nakupovanim z https://www.lenovo.com/de/de/ doručují do ČR? nebo je třeba dělat nějake vychytralosti jako vydat se tam na dovolenou a vyzvednout si to z nějake jejich zasilkovny?

Je to eshop od eshopu. Se jich zeptej a uvidíš. Některé německé eshopy nedoručují ani do Rakouska, ale třeba tuxedo computers ti rovnou prodají laptop bez DPH, pokud jsi plátce DPH.

ch3

« Odpověď #27 kdy: 21. 07. 2023, 11:47:32 »
na ebay se mi kolikrat vyplatilo si nechat poslat pres pul sveta pouzitty notas
a stale jsem vyrazne usetril

mikrom

• 366
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 21. 07. 2023, 20:53:13 »
Ja asi nemam moc stastie pri nakupoch. Viac krat som musel vratit notebook, PC, tlaciaren, ...atd kvoli nejakej chybe, ze nakup zo zahranicia radsej neriskujem.

« Odpověď #29 kdy: 30. 08. 2023, 22:59:30 »
nakonec jsem nakoupil na https://www.lenovoshop.cz kde byli dokonce ochotni se mnou řešit upravu konfigurace