Zdar, asi jednoduchá rada to bude, ale já jsem si na tom vylámal zuby a celkem mě to nasýřilo. potřeboval jsem spustit
ssh (přesněji sftp a jeho file transfer – zlaté linuxové commandline nástroje na androidu; CIFS provider mi dělá srance s telefonem beztak by se přenesla tiše jenom půlka souboru nebo by se zasekl nebo by z procesu documentsproveider se stal zombie) pod rootem na smartphonu s androidem, jelikož "dementní" android dovolí Termuxu jen přístup do /data/data/com.termux/files/home (nebo tak nějak) a já potřeboval synchronizovat soubory z /sdcard/Videos...
jenže když po su spustím ssh, tak se mi promptu fingerprint yes/no ukáže (s parametrem verbose -v) něco jako že spojení selhalo, nelze zapsat do
Failed to add the host to the list of known hosts /.ssh/known_hosts(změnil jsem název titulku: nezapisovatelný /.ssh místo ~/.ssh/authorized keys, hlavně kvůli tomu, že jsem si spletl authorized keys a known hosts

)
ANo, skutečně / je read only file-system na androidu i pod rootem. a /.ssh neexistuje.
Jak z toho ven? Nechci to řešit jako vocas, že jak čamrda před kopírování souborů je budu přesouvat z /sdcard/Videos do "/data.data.termux.files.home" abych ho mohl spouště pod non-rootem a pak zase přesouvat zpátky.
Zkoušel jsem i nějaké argumenty pro ssh. -o GlobalKnownHostsFile / UserKnownHostsFile, ale asi špatně,jelikož se nic nezměnilo