Kodi nehraje DD+/EAC3 na SPDIF

RDa

• 2 779
    • Zobrazit profil
Kodi nehraje DD+/EAC3 na SPDIF
« kdy: 01. 06. 2023, 12:17:00 »
Ahoj, mate nekdo rozjety KODI tak, ze vystup mate jako opticky SPDIF a prevadi vam to DD+ (DDP, dolby digital plus) aka EAC3 zvuk na AC3 zvuk (ktery se vejde do sirky pasma SPDIF spojeni).

Podle specifikace kodeku lze extrahovat onen AC3 zaklad z EAC3 streamu, pripadne provest plny decode a re-encode.. ale u me je to hluchy - ticho, jakmile se pusti nejaky obsah kde je DDP/EAC3. Dokonce prestanou fungovat zvuky z UI po teto akci, jako kdyby se tam neco rozbilo.

Klasicke AC3 i DTS stopy jedou tak jak maji (v passthrough), vyssi odvozeniny DTS jsem jeste nezkousel.

Platforma je Gentoo, zkouseno na stabilni Kodi 19.5 i gitove verzi 20 neco.. nakonfigurovano v UI imho spravne (passthrough, receiver capable of AC3 + transcode to AC3).

Celkove ta DDP podpora je pofiderni, protoze UI TAG ukazuje "DOLBY" u vsech medii.. nezavisle zda to ma AC3 nebo EAC3. Achjo, proc to nema nejaky expert mode.. kde to bude ukazovat co to je a nemaskovat to pod jednotny nazvy.
« Poslední změna: 01. 06. 2023, 13:00:15 od Petr Krčmář »

czipis

• 243
    • Zobrazit profil
Re:Kodi nehraje DD+/EAC3 na SPDIF
« Odpověď #1 kdy: 01. 06. 2023, 13:28:40 »
popisovane chovani se mi stavalo cca rok zpet na Fedore. pak prisla nejaka aktualizace pulseaudio a vsechno zacalo fungovat jak ma. Mozna za to nemuze primo Kodi, tak zkus zapatrat u tveho audio serveru

RDa

• 2 779
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01. 06. 2023, 15:01:38 »
Tak je mozny, ze ten AC3 core-stream-extraction je az v nejakem audio serveru, ja tam mam ted navolen nativni ALSA vystup.

« Odpověď #3 kdy: 02. 06. 2023, 07:53:40 »

« Odpověď #4 kdy: 02. 06. 2023, 14:36:41 »
Řešil jsem podobný problém, kdy jeden konkrétní zvukový formát prostě nefungoval a zaboha jsem nemohl přijít proč. Nejrychlejší cesta nakonec byla spustit ffmpeg a překonvertovat zvukovou stopu do jiného formátu. Audio se konvertuje rychle, takže to byla otázka pár minut.