psát si vlastní apku pro recovery melo smysl na FAT16, dnes už to je OutOfRange, nehledě na to ze pod linuxem je spousta appek na vyhledávaní hlaviček souboru a pod.
Zalezi na problemu a motivaci. Psal jsem temer kompletni implementaci NTFS, abych dostal z disku data - kdyz mate na dulezitem systemovem miste vadnej sektor, tak to bezne softy nedavaj.. me se povedl chybejci obsah pak zpetne i rekonstruovat, a po zaplacnuti diry se to dalo nakonec namountovat i bezne. A dva dalsi chybejici sektory jsem dokazal pak priradit k pozicim v konkretnich souborech, takze to bylo primo jasny ze ty budou poskozeny. Jen je treba mit log z ddrescue, at pracujete i s temi daty navic, v pripade deraveho image.
A nedavno i EXFAT - nastesti tam bylo videt ze zarizeni uklada data sekvencne, takze obnova casti velkych videi byla o tom urcit spravne parametry pro DD (z image rovnou do souboru), az se doslo do oblasti kde byl prepsan adresar (asi chyba fw kamery), takze nastoupila detekce MOV souboru vcetne spravne urceni velikosti.. a zbytek jsem taky vytahnul.
Kdyz vite kde chyba je, tak ji muzete resit/obchazet primo.
Samozrejme si muzete usetrit par hodin programovani a cteni dokumentace tim ze si zaplatite firmu co to udela, nebo koupite patricny soft.. ale pokud vas to nezivi, tak to bude velice drahe a zadne knowhow neziskate.