Ceník Google Search Api

Ceník Google Search Api
« kdy: 08. 05. 2023, 10:33:16 »
Zdravím,
potřebuju si napsat v pythonu script který vyhledává nějaké věci na google. Zprovoznil jsem si Custom Search JSON API a teď vidím, že je tam limit jen na 100 hledání za den.

Tak se dívám kolik stojí více hledání, a vidím že 1000 hledání za den vyjde na 5$:

https://developers.google.com/custom-search/v1/overview

To jako je myšleno vážně? Potřebuju jen prohledat pár vecí přes google, je to asi 3000 hledání, většinou to co potřebuju je hned v prvním linku ve výsledku. To mě jako opravdu vyjde 15$ udělat 3000 hledání přes Google? To jsem si ani ten script nemusel psát, to tam raději nastrkám ručně ty linky.

Mám v AWS cloudu microservice rozjetou v EC2 a stojí mě nějakých 5 dolarů měsíčně, a jede nonstop.
« Poslední změna: 08. 05. 2023, 10:36:28 od registrovany123 »

Re:Ceník Google Search Api
« Odpověď #1 kdy: 09. 05. 2023, 04:23:41 »
Nelibi se ti cena? Zkus pouzit seznam.cz. Pokud ti $15 stoji za praci navic tak nevim co rict… snad ze i deti v Indii vydelavaji vic nez $15.

« Odpověď #2 kdy: 09. 05. 2023, 08:42:40 »
Já se tu neptám na to kolik vydělávají děti v Indii ty trumpeto, já se tu ptám, jestli to opravdu stojí 15$ udělat 3000 search quesries na google. Když nevíš, tak neodpovídej.

« Odpověď #3 kdy: 09. 05. 2023, 10:14:24 »
Já se tu neptám na to kolik vydělávají děti v Indii ty trumpeto, já se tu ptám, jestli to opravdu stojí 15$ udělat 3000 search quesries na google. Když nevíš, tak neodpovídej.

parafrázoval bych ti to, když neumíš, tak nediskutuj.

Ano, je to takhle "drahé", můžeš použít třeba prostředníky, serpapi.com, ale cena bude obdobná. Stejně tak můžeš využít jiné vyhledávače, které mají trochu jinak postavené cenovky.

Opravdu si myslíš, že ručně vyhledávat 3000 dotazů a zapsání výsledků je pro tebe levnější než 15 USD?

« Odpověď #4 kdy: 09. 05. 2023, 11:51:49 »

Co to tady remcáš za nesmysly.

David

• 155
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 09. 05. 2023, 12:32:52 »
Začal sis s tou trumpetou, tak se prosím tě chovej trochu slušně a bude to v pohodě ;)

« Odpověď #6 kdy: 09. 05. 2023, 12:53:47 »

Problem s pochopenim psaneho textu, problem s pochopenim jednoducheho cenniku,… ale ja jsem trumpeta…  ::)

none_

• 104
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 09. 05. 2023, 17:17:30 »
Ano, $5 za 1000 queries je mysleno vazne.

To jsi chtel slyset? :D

« Odpověď #8 kdy: 09. 05. 2023, 17:38:11 »
Ano, $5 za 1000 queries je mysleno vazne.

To jsi chtel slyset? :D
Ne, on chtel slyset ze se kouka na spatny cennik a bude to mit zdarma protoze nekde jinde plati $5 mesicne. Proste typek ktery prijde kupovat BMW a pta se proc je to tak drahy kdyz ho kafe na rohu stoji 30,-.  Ale vsichni kolem jsme pitomci.  ;D

RDa

• 2 843
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 09. 05. 2023, 17:49:04 »
A to je problem zaplatit $15 za splneni nejakeho ukolu, nebo mate tech 3000 hledani potrebu delat na denni bazi?

U onetime bych to zaplatil, u kontinualniho bych se nejprve snazil rozhodit zatez na vice adres/cookies, jen je problem ze vysledky jsou lokalniho razeni.. takze kdyby jste rozjel treba TOR, tak nebudete mit moc relevantni odpovedi.

Jinak v nektery den jsem mel googlovaci maraton a ono to po me chtelo odsouhlasit ze nejsem robot :P

« Odpověď #10 kdy: 09. 05. 2023, 22:26:23 »
registrovany123: Diskutujte slušně a neurážejte ostatní diskutující. Pokud se vám nelíbí jejich odpovědi, kladete špatné otázky.

« Odpověď #11 kdy: 10. 05. 2023, 23:53:55 »
registrovany123: Diskutujte slušně a neurážejte ostatní diskutující. Pokud se vám nelíbí jejich odpovědi, kladete špatné otázky.

Pardon, nechal jsem se unést, když jsem tu viděl narážky těch 3 šoustů, kde ani jeden z nich beztak s Google Search Api nedělal, nevěděl k mému dotazu ohledně ceny nic relevantního, a přesto se cítili dostatečně erudovaní mě poučovat o tom, že i v Indii vydělávají více než 15 dolarů za den. Příště když narazím na Root.cz na dalšího takového šousta co ví ohledně mé otázky prd, tak se budu držet více na uzdě.
« Poslední změna: 10. 05. 2023, 23:57:21 od registrovany123 »

« Odpověď #12 kdy: 11. 05. 2023, 12:18:32 »
Pardon, nechal jsem se unést, když jsem tu viděl narážky těch 3 šoustů, kde ani jeden z nich beztak s Google Search Api nedělal, nevěděl k mému dotazu ohledně ceny nic relevantního, a přesto se cítili dostatečně erudovaní mě poučovat o tom, že i v Indii vydělávají více než 15 dolarů za den. Příště když narazím na Root.cz na dalšího takového šousta co ví ohledně mé otázky prd, tak se budu držet více na uzdě.

nerozumím proč máš potřebu dehonestovat a urážet, místo abys rozvedl svůj problém.

Jak jsem ti napsal, s cenou moc jít dolu nemůžeš, zejména pokud potřebuješ monitorovat pouze konkrétně jen google. Google poskytuje slevy jen partnerům a tam potřebuješ protočit větší peníze, tak to dělá třeba collabim.cz nebo marketingminer.com, mají s googlem lepší podmínky, ale o obou tě to výjde dráž než přímo u googlu.

« Odpověď #13 kdy: 12. 05. 2023, 14:45:33 »
Aj som chcel hodit link na svoj script ktory toto elegantne ojebabrava ale ked vidim tvoju "vsevednost" a to aka si hviezda tak poviem len tolko ze da sa to aj inak a sice pomalsie cca 1000 requestov za minutu ale ty to urcite das aj sam.

« Odpověď #14 kdy: 12. 05. 2023, 17:31:24 »
Kardinál Richelie (či jak se psal) se modlil vždy před půlnocí, začal 15 minut před půlnocí a končil 15 minut po půlnoci. A tím si povinnou bohoslužbu před bohem zařídil během jedné události. Jinak řečeno modlil se z pondělí na úterý a pak ze středy na čtvrtek atak dál, a mezitím měl volno a čisté svědomí.

Asi budeš muset něco podobného aplikovat i ty proti Googlu.