Tohle banalni tvrzeni je pravdive pro vsechny obory.
To je pravda, nicméně nic jiného se na dotaz „jaký je optimálně plat juniora[...]“ odpovědět nedá. A i kdyby více informací poskytl, tak by stejně odpověď byla těžká: optimální plat je (z hlediska firmy) poblíž minima toho, co je uchazeč ještě ochoten akceptovat a být s tím dostatečně spokojený aby nesabotoval produktivitu, a současně to musí být tak, aby se daný uchazeč za tyto peníze této firmě vyplatil. Tu druhou část je obtížné posoudit tady na fóru a tu první neví nikdo, občas ani ten uchazeč - a řeší se to standardně vyjednáváním, že jo. Dobrý první krok je se uchazeče zeptat. Další dobrý krok je využít zkušební lhůtu a posoudit, jestli jsme plat určili dobře.
Existuje nejaka situace na trhu a zamestnavatele na ni vetsinou tim, kolik vam jsou ochotni zaplatit reaguji. Zkratka momentalne vam jako absolventovi daji 50 vsude a 100 skoro nikde.
No to právě jak kterému, jak jsem psal, „zadarmo drahej“ vs. fakt expert.
Take v tehle dobe neznam nikoho, kdo by pri skole nemel brigadu v oboru a na druhou stranu jsem nezazil, ze by nekdo resil prospech.
Ještě záleží co je to za brigádu a jak ji zvládal. A tu „jedničku s hvězdičkou“ jsem myslel obrazně, ne že se mu budu koukat do indexu, ale že posoudím, jaká je kvalita těch projektů, co ve škole zpracoval, lhostejno, co mu za to nakonec papírově dali.