chapu, ze lidi furt milujou thinkpady, ale ma to smysl ozivovat zombie za 1700,-?
jestli by nebylo lepsi uz koupit novejsi stroj treba za 8000,-
1. ten rozdil ceny je dost velky, chapal bych (z tveho pohledu) kdyby slo o vrazit 5000Kc do dilu, nebo 7000Kc do novejsiho (pokud by ale splnil pozadavky
2. jeho pohled chapu, sam sem na tom podobne, az na to ze ten 11let starej(model) Thinkpad T430s mam jako primarni daily NB/pracovni nastroj
a u me to treba nebylo/neni o cene, ale primarne o te
7rade klavesnici s:
- oddelene klavesy PrtSc, Insert, Delete, Home, End, PgUp, PgDown, PgLeft, PgRight
- oddelene tlacitka na mute Repro, Mic (oboje s vlastni led indikaci mute stavu), VolUp, VolDown
- "mechanika", zdvich a "prohlubnovy" tvar klaves
Jinak moje upgrady v nem (vcetne ceny NB) me sem ted pocital stalo ~26000Kc (zpetne za az 2roky)
Thinkpad T430s i7-3520M
- Klavesnice => z T420s 7rada + palmrest
- LCD TN 1600x LVDS => IPS 1920x eDP + pevodnik LVDS->eDP
- RAM => 16GB
- SSD => 2TB
- Wifi N => Wifi AX
- WWAN 3G => WWAN 4G/LTE
- DVD => DruhaBaterka
- ExpressSlot => Lenovo CardReader
Kdyby sel vymenit procesor, dam klidne ten nejvyssi model co by to pobralo, z principu, bezne mam zatizeni stavajiciho CPU ~10% (Xfce, XYx Terminal/SSH, VNC/Remmina, Vivaldi, Signal/Skype/Telegram)
predtim sem takto (krome zmeny klavesnice a SSD 512GB) upravoval T420s s i7-2640M
a u X230 (obcasne pouziti) jen zmena klavesnice+palmrest z X220 + WifiAC
EDIT: casto ctu lidi co rikal ze novej model je ok, ze zaroven pisou:
1. pouzivam externi klavesnici (takze jim nevadi zkriplena jak mechanikou tak rozlozenim a tvary klaves interni)
2. pouzivam externi monitor (i kdyz tam u noveho non-lowend ten LCD bude spis lepsi nez mam)
=> ja ale ten NB primarne/100% pouzivam s interni klavesnici a LCD a i kdyz pripojim do DockStation k 1-2 externim LCD, stejne dal pouzivam jako hlavni interni LCD a pouze interni klavesnici (s trackpointem, bez touchpadu, bez mysi)