Prodám Dell Lattitude E7440 na ND

k0k0t

Prodám Dell Lattitude E7440 na ND
« kdy: 29. 03. 2023, 16:11:25 »
Prodám částečně funkční laptop na ND, nebo na opravu, model Dell Lattitude E7440

Specifikace:
OS Win 10 Pro
i7-4600U, 8 GB RAM, SSD 256GB (mSATA Samsung)

Problémy:

CPU nebo deska posílá BD PROCHOT t.j. CPU jede jen na nejnižší frekvenci protože si Win myslí že se přehřívá. Používal jsem jej dlouhodobě s Win se SW ThrottleStop (automatický start s WIN) a CPU jede krásně stepuje až do max frekvence podle zátěže.
Neumím říct jestli je skutečně problém se snímáním teploty nebo jde jenom o prkotinu typu síťový adaptér - Dell měl s tímhle problém když se použil neorigo adaptér (mně to dělá s origo). Někdo zkušenější by to možná uměl poladit. Sám jsem jej dlouho používal s Throttle Stop bez nejmenšího problému, nicméně poslední 3 roky je pouze v šuplíku.

Klávesnice je nepoužitelná (není úplně mrtvá, klávesy nějak náhodně částečně reaguji). S externí klávesnicí funguje na 100%. Touchpad a trackpoint je ok. Klávesnice jde lehce sehnat za pár stovek (záleží na mutaci).

Baterie.
Je to notebook staršího data takže baterie není úplně v kondici. Dá cca 40min s CPU na 100%, približne dvojnásobek bez záteže s lehkým browsowáním.

Cenu si představuji kolem 2000,- (síťový adaptér součástí).
« Poslední změna: 29. 03. 2023, 16:26:44 od Petr Krčmář »

Re:Prodám Dell Lattitude E7440 na ND
« Odpověď #1 kdy: 30. 03. 2023, 00:41:35 »
Může doopravdy jít o napájecí adaptér. Kdy paradoxně když je takový adaptér zapojen, tak právě to blbne.  A nějak to přepíše frekvence CPU na nějaké low-level-úrovni, že s tím ThrottleStop nic nezmůže. Maximálně nějakou posloupností vhodného pořadí zapojení adaptéru, uspání ,probuzení se podaří zapojit "neznačkový " adaptér ,aniž by se projevilo to "uzamčení". A nebo jinak, že nějaký event probuzení resetuje stav "uzamčení" LFM, takže když zapojíš adaptér ve spánku a probudíš tak asi se to podaří takhle přelstít

Ale jev PROCHOT signál jsem nikdy neměl tu čest potkat.

Ale předpokládám, že  ThrottleStop detailně a zkusil všechno možné. V případě zaškrtlé Disable Turbo jsou hodnoty. O jakou nejnižší frekvenci jde ?  800MHz ="1"="LFM", 2100Mhz ="0", 2700="2"

Rád bych se zeptal, po výměně desky mi to dělá nějaký divný chování větráku. Jako kdyby to používalo hloupé řízení větráku pouze v závislosti na " několika málo trip pointech" místo "prediktivního"/promyšlenějšího nebo s obrovskou hysterzí (času).  V idle je z ticha jak má být. Začne zátěž, nic se neděje. Větrák se zapne až když je teplý (ne horký, 15W je šidítko). Jenže pak po skončení zátěže běží větrák třeba půl hodiny když ochladit se zvládne za 5 minut.
Navíc větrák má pouze dva stavy: vypnuto a střední. (tedy že raketoplán to není, ale je slyšet a dlouhodobě to je nepříjmné)

Chtělo by to napsat rozlišení a typ displeje, páč IPS vs TN je dealbreaker

(ach jo, radši jsem si odpověď zkopíroval do schránky, ale stejně mě to po reloadu přesměrovalo do Založení nového témutu)
« Poslední změna: 30. 03. 2023, 00:43:14 od Vietnamka »