Flash disk není vidět v mount

Milan

Flash disk není vidět v mount
« kdy: 17. 08. 2011, 14:48:20 »
Ahoj, v Debianu se mi začala dít taková podivná věc. Zapojím flash disk a on se mi připojí sám. To dřív nedělalo, ale připojí se správně, mám ho ve fstab. Pak vidím v příslušném adresáři obsah toho disku. Ale když se podívám na výstup příkazu mount, tak tam není. Stejně tak df ho neukazuje. Jak je to možné, když na něj zapisuji? Který záškodník mi ho tam může připojovat? Díky

Milan

Re: Flash disk není vidět v mount
« Odpověď #1 kdy: 17. 08. 2011, 15:06:00 »
Tak to automatické připojování jsem vyřešil - dělá to Nautilus (který mi přijel s DropBoxem a drží se pořád v paměti). Čili už se to samo nepřipojuje, ale původní problém zůstal: mountnu si to ručně a stejně to není vidět v mount ani ve výpisu df. Jako by to připojené nebylo. Přitom vidím obsah, můžu tam zapisovat a když to pak ručně odpojím, tak tam data jsou.

Sten

Re: Flash disk není vidět v mount
« Odpověď #2 kdy: 17. 08. 2011, 15:28:43 »
Příkaz mount vypisuje informace udané v souboru /etc/mtab. Z mě nejasného důvodu tento soubor není v Debianu odkaz na /proc/mounts, kde je seznam aktuálně připojených disků, ale "ručně" udržovaný soubor. Některé připojovací příkazy (myslím že pmount) jej však neudržují a tak mount některé přípojné body nezobrazí. Doporučuji ten soubor nahradit odkazem na /proc/mounts.