Řešil jsem obdobné, mám 2 notebooky s USB-C (Lenovo X1 a nějaký Fujitsu, oba podpora pro DP Alternate Mode a PD) a přepínat je mezi jednou klábosnice/krysa/monitor. A kbd/krys bezdrátově. Skončil jsem u tohoto:
https://i-tec.pro/produkt/c31dualkvmdockpd/Kbd/myš jsem pořešil pomocí logitechu, jejich univerzální příjmač v USB na tom přepínači a k němu napárovaná myš/klávesnice.
Šlape to OK, včetně napájení. Fujitsu se skrz USBC napájí ze zdroje od KVM a Lenovo se skrz přepínač napájí z origoš zdroje připojeného do PD vstupu na KVM pro druhý zdroj (pokud jsem Lenovo zkoušel napájet ze zdorje od KVM, tak řvalo, že mám připojit originální zdroj, že z tohoto odmítá dobíjet aku).
Ale souhlas, není to na přepínání stylem 10-krát za minutu. Při přenutí než přehození klávesnice/myši trvá několik sekund, než se notebook srovná s monitorem a přepne na nastavení pro monitor, které je trochu jiné, než lokální výstup.
Mělo by tak fungovat i připojení a přepojování dvou monitorů, ale nezkoušel jsem, druhý monitor nemám (mám k tomu iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 v 2560 x 1440 bodů, ten má sám dva vstupy pro monitor, ale přepínat zvlášť monitor a jen kbd/myš se mi jevilo nepohodlné).