Mac aplikace na Linuxu

TvojeGPS

Mac aplikace na Linuxu
« kdy: 13. 08. 2011, 22:54:07 »
Prakticky vsechny moje pocitace jedou na Debianu nebo Ubuntu. Problem je v tom prakticky. Windows jsem nucen tam nainstalovat proto, ze Photoshop nebo Cinama 4D je prez Wine opravdu lahudka a tak mi nic jineho nezbyva.

Napadlo me na to jit z druhe strany. MacOS X mi pripadl dost podobny Linuxovym distribucim a videl jsem i par tutorialu, jak nainstalovat linuxovy program na Mac. A propo- neexistuje nejaka moznost nainstalovat Mac programy na Linux? A nemyslim emulator, myslim treba prekompilovat nebo tak.
« Poslední změna: 14. 08. 2011, 17:36:47 od Petr Krčmář »

Nebylo zadáno jméno.

Re: Mac aplikace na linuxu
« Odpověď #1 kdy: 13. 08. 2011, 23:39:56 »
To by neměl být problém. Stačí přepsat specifické MacOS frameworky a knihovny pro linux.

xor

« Odpověď #2 kdy: 14. 08. 2011, 13:48:42 »
TvojeGPS:

Maxon má verzi Cinemy 4D pro Linux (testovali to kupodivu na Debianu), ovšem vydává ji pouze pro speciální účely. Tedy pokud nevlastníte obrovskou renderovací farmu tak Vám jí neposkytne, kvůli tomu že nemají čas řešit na technické podpoře problémy závislostí v balíčcích od normálních uživatelů.

Jinak mě osobně C4D běží normálně ve Wine, nikdy jsem s ní neměl problémy od verze R10 až po nynější R12 sice běžím na Softwarovém renderu, ale to mi nevadí.

Olaf

Re: Mac aplikace na Linuxu
« Odpověď #3 kdy: 16. 08. 2011, 16:08:47 »
To by neměl být problém. Stačí přepsat specifické MacOS frameworky a knihovny pro linux.
???

boo

« Odpověď #4 kdy: 16. 08. 2011, 20:21:21 »

Davam tomu deset let, maximalne dvacet  ;D

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 16. 08. 2011, 23:43:09 »

Z Macovských framworkových oblud je mi trochu blíže povědomá Cocoa ( http://en.wikipedia.org/wiki/Cocoa_(API) ). A z toho co si o ni ještě pamatuji, se obávám, že by to zabralo hodně člověkohodin, něž by  na svět vykoukla nějaká použitelnější verze pro Linux. A to ani nemluvím o tom, kolik patentů by to asi porušilo :)     

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Re: Mac aplikace na Linuxu
« Odpověď #6 kdy: 16. 08. 2011, 23:47:55 »
... i Když dívám se, že v OpenStep by něco takového mělo být taky. No... já nevím, ale možné to je.

Mě by spíš zajímalo jak vnitřně fungují dockapps, jak komunikují s window managery, a zda neexistuje nějaké api v C/C++ pro Linux....