Čím nahrazujete OpenVZ

xmms

• 151
    • Zobrazit profil
Čím nahrazujete OpenVZ
« kdy: 20. 01. 2023, 22:09:33 »
OpenVZ se už nevyvíjí a čím to nahrazujete? Hledám něco funkčně co nejvíc podobného.

Re:Čím nahrazujete OpenVZ
« Odpověď #1 kdy: 20. 01. 2023, 22:21:21 »
LXC nebo Docker
Happy FreeBSD user! 😊🚀
Proudly using FreeBSD every day!

_Jenda

• 1 606
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #2 kdy: 20. 01. 2023, 22:46:31 »
Tak třeba vpsFree přešlo na https://kb.vpsfree.cz/navody/vps/vpsadminos . A já jsem v jednom případě překousl méně efektivní využití HW prostředků a zmigroval jsem virutály do KVM.

Mimochodem to řešíš až teď? To jádro má dostatek backportů že tam vůbec běží současné distribuce?

motyq

« Odpověď #3 kdy: 23. 01. 2023, 11:42:34 »
Jak uz bylo zmineno - nejpodobnejsi je LXD (LXC). Provozuj doma. Pripadny docker jedu az uvnitr lxd. Pokud mate nejake bezici openvz, tak existuje, nebo aspon existoval, `lxd-p2c` pro migraci fyzickeho serveru do lxd kontejneru. Jeste jsem zahledl lxd-migrate.

« Odpověď #4 kdy: 23. 01. 2023, 12:07:33 »
Jako člen vpsfree jsem nezaznamenal zadnou zmenu takze to asi funguje dobre :-)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #5 kdy: 24. 01. 2023, 07:09:47 »
Na starom Turris Omnia využívam zabudované LXC. Na domácom serveri mám pod LXD kontajnery aj VM.

« Odpověď #6 kdy: 24. 01. 2023, 11:06:08 »
tak je také otázka k čemu jsi to používal. Hojně jsme ale projekty, kde bylo openvz migrovali do systemd-nspawn, tam kde bylo potřeba nějaké silnější odstínění, tak qemu+kvm (např. přes libvirt). Mimo domácí prostředí pak docker, podman a další nástavby.

Ten vpsadminos je dílo vpsfree a oni si ho udržují, pěkná věc, ale kombinace ruby, perlu, nixos může být pro někoho velká bariéra, asi bych to nepoužíval mimo, nikdy nevíš, jestli to tak zůstane, co tam jak změní, ale na doma, proč ne. Stejně tak to založit na nixos sám není špatný nápad, jejich konfigurace deklarativní cestou je flexibilní.