Ahoj, resim problem nebootujiciho notebooku. Bylo tam W10 a pak ruzne se to vystupnovalo na W11 ale majitelka tam pridala antivir a cele se to uz podelalo. Zadny recovery od vyrobce nefunguje, konci to na bluescreenu (PNP Watchdog) po deseti minutach toceni teckama.
Takze jsem se rozhodl udelat cistou instalaci, W11 22H2 bohuzel chteji pridat MS account, nelze ten krok preskocit.
Tedy dotaz na znalce WIN systemu - muzu vzit tedy uzivatelovu slozku se stareho disku z C:\Users, a placnout ji do ciste instalace, nebo je potreba udelat neco vice kdyz se clovek snazi presunout uzivatele do nove instalace / (ci jineho PC) ?
Momentalne to delam cely znova, protoze jsem zjistil ze po zapisu na ten disk se objevi znova stare soubory (jako WTF chovani, ale jednou se to tady resilo, ze za to muze neco jako fastboot). Musim si dat pozor i jak ten komp vypinam az budu sahat na jeho disk.
(v ramci teto sado maso procedury jsem zjistil, ze kopie stareho disku nejde pripojit v suplicku.. protoze GPT DISK UUID zustalo stejne, i kdyz jsem vsechny partisny pri instalaci odstranil, a win s tim ma mega-problem ze to neni unikatni).
PS: Instalovat na ten samy disk se zachovanim dat z externi instalacky nejde - kdyz neni pustena z funkcniho OS.
#hlava10110