Mam HP Elitebook 8460p, ktory ma (podla HW spec.) podporu UEFI. Chcel by som vyskusat ako rychlo dokaze notebook nabootovat (uz nainstalovane) Ubuntu cez UEFI.
Viete mi niekto povedat/dat link ako sa konfiguruje tento notebook aby nabootoval UEFI grub2 automaticky? Teda aby som nemusel vkuse pri bootovani nieco vyberat, nastavovat...
Nejake info ma na strankach HP, avsak pozdava sa mi ze je ich UEFI podpora nie je nijak standardizovana (chcu efi subory na FAT32 particii s label HP_TOOLS v zlozke Hewlett-Packard).
http://bizsupport1.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01564727/c01564727.pdfJedine co sa mi podarilo je vygenerovat subor grub2.efi a spustit ho.
Vytvoril som particiou ako sa pise v tom pdf (nedal som ju ani ako primarnu a zozralo to), grub2.efi nakopiroval do spravnej zlozky (HP_TOOLS: /Hewlett-Packard/Grub). A v BIOSE som nasiel (dost zahrabane) menu kde si mozem vybrat efi subor na bootovanie. Nabootovalo to ale iba konzolu grubu, ktora vyzerala byt funkcna. Zial z hlavy som nevedel ako nacitat a spustit linuxove jadro.
grub2.efi som vygeneroval takto:
$ grub-mkimage -d /usr/lib/grub/x86_64-efi/ -O x86_64-efi -p "" -o grub2.efi `ls /usr/lib/grub/x86_64-efi/ | grep -v ".*lst" | grep -v "config.h" | grep -v ".*img"