Ony se prodávají flash disky, které mají nějaký firmware, do kterého se dá zapisovat?
No jasne, ze su. Predpokladam, ze autor to nemyslel uzivatelsky ppomocou nejakeho file manager ale asi mu islo modifikaciu firmwaru flash disku. Ak mas spravny nastroj, tak to ide. V minulosti som niekolko krat upravoval flashky. Dostal som sa k nastrojom par firiem a clovek vedel carovat s urcitymi druhmi USB flashiek. Vedel robit aj napriklad "cinske" velkobjemove flasky z fyzicky malych flashiek. Alebo slo menit ako USB disk hlasil do systemu.
Ak autorovi ide presne o toto, tak nieco take sme riesili davnejsie v byvalej firme. Riesili sme fiskalny modul do registracnej pokladnice. Ziaden WORM disk na trhu neslo zohnat. Sandisk mal vyvinutu WORM SD kartu pre potreby policie v Japonsku aby zaznam na nej slo pravne pouzit ale neslo sa k nej dostat. Okrem toho som v tej dobe na ine nenarazil.
Skoncili sme pri USB flashke ale nebola to nejaka klasicka flashka. Bola to flashka vyrobena na zakazku, ktora bola vytvorena pomocou nejakeho Atmelu, 2x 512kB pamete + program, ktory z toho robil USB flashu. Pre system sa to tvarilo ako klasicka flashka ale zapis nebol uplne klasicky(hlavne kvoli debilnym poziadavkam zakonu). Nejaky Cech nam to naprogramoval(neviem ako sa k nemu nasi sefovia dostali), navrhol sa plosak, kde bol ten Atmel, par pasivnych suciastok a tie pamete. Pajkovali sme si to sami a zalievali do hmoty. Boli to male serie a davat si to vyrabat by to len predrazilo a mohli sme si to dovolit aj ako mala firma. Za celu eru platnosti zakona sme ich vyrobili mozno tisic. Ten Atmel sa po nahrati programu islo zablokovat, ze uz neslo donho nic nahravat/menit mu program. Vdaka tomu nam to schvalili pouzit na uchovavanie dat z registracnej pokladnice.
Pouzivali sme ich v registracnych pokladniciach, kde sa pouzival embeded x86 HW. Strcil sa do USB, chvilu trvalo kym "nabootovalo" USB-cko, potom sa to v system objavilo ako klasicky USB disk a vybavene.
Bolo to ovela jednoduchsie riesenie ako mala konkurencia a super riesenie, kedze financna sprava v pripade potreby mala vediet nacitat data z nej. Mali sme dodat citacky a manual k nej. V nasom pripade ziadna citacka nebola potrebna, len manual, kde bola uveden struktura dat a to, ze po zasunuti do UB portu maju pockat, kym sa rozvieti LED kontrolka. Chlapci cucali.
Ta WORM USB flaska je super. To vtedy nebolo.