Ano nie je to vela a nerobi mi to problem, ale ide o princip, ze za komponenty a montaz som dal 1300€, takze by som cakal, ze to budem mat automaticky zadarmo. Takze appka je zadarmo stiahnut ale nefunkcna. To ked si pozriem xiaomi/aqara riesenia, tak by ma to mozno vyslo lacnejsie a este do zasoby nakupit by mi zostalo, nevravim, ze by to bolo top spolahlive.
No a takisto majitel jablotronu financuje/podporuje kadejake zbierky na zbrane na ukrajinu
Automaticky zadarmo? Kupoval jste si nekdy auto? Taky jste ocekaval ze benzin budete mit “zadarmo”? Jablotron vam nabizi sluzbu, za sluzbu se plati. Chranite majetek za xxx tisic eur ale je vam dat lito par euro za sluzby? Prodejte Jablotron, kupte si na nejakem cinskem trzisti soucastky za par eur a budete to mit “zadarmo”. Pak se ale nedivte ze kdyz prijdete do baraku a nebude tam nic.
A ten komentar ohledne podpory majitele jablotronu - jako majitel firmy muzete podporovat koho chcete. Jako zakaznikovi se vam to nemusi libit a nikdo vas nenuti k tomu aby jste si kupoval jablotron nebo jeho sluzby. Klidne si kupte neco cinskeho nebo neco ruskeho at nahodou nepodporujete ukrajinu.
tak potom postrada zmysel pisat zo strany Jablotronu, ze aplikacia je zadarmo, ked je vam v podstate nahovno, lebo je nepouzitelna bez ich SIM. Co sa tyka vykradnutia, tak moze to pomoct, ale ked ste na dovolenke, tak je to asi jedno, pokial to clovek nema napojene na policiu. Co sa tyka poistovne, tak ta ani alarm neberie ako nejaku zlavu, ked uzatvarate poistku. V pripade skodovej udalosti to moze byt plus, ale nie je to automaticke.
Co sa tyka cinskych "smejdov", tak viem, ze Xiaomi dokaze fungovat aj bez cinskych serverov, len vramci lokalnej siete.
Ale tak co uz, mam to nainstalovane, tak budem platit. Som zvedavy, ci budu senzory funkcne aj po 7 rokoch (predlzena zaruka vramci platenia SIM).
No nic to, prave prisla nova faktura, tak ju idem rovno uhradit