Pokud to tak dělá i po softwarovém restartu (reboot OS), tak je to problém (jednu takovou desku mám a … je to problém
- nejde z toho udělat rozumně spravovatelný server), jinak bych to asi neřešil, bude to zjevně starší deska (já to u té své nevyřešil, nějaká starší Intelka na Core2Duo-based procáky, prostě jsem ji nahradil, s ohledem na to, co se mi tu válí za šrot, to bylo nejlacinější řešení).
Pokud je vůle to řešit (zkoumání, hraní si, hledání řešení), tak pak těch možností, kde to může váznout, je nespočet, jak tu píší ostatní - od zdroje (nejsnazší je zkusit vyměnit za jiný spolehlivý) až po desku (BIOS, baterka, kondíky, RAMky, větráky (detekce stavu?), whatever). Pokud bych se tím chtěl seriózně zabývat, první, co bych pořídil, je nějaká
POST karta, aby bylo jasné, na čem se to žvejkne. Kolikrát jsem nad tím uvažoval, ale ještě to nikdy nebylo tak seriózní, abych to udělal
(ono se to taky často už nedá použít, protože v desce není vhodné rozhraní, pokud je to nějaký modernější kus).