Osobně tyhle zamknuté laptopy kontroluji hned na pohovorech, na jednu stranu ok, je to pracovní náčiní, ale já dělám Ops, takže hodně kysele se dívám na to, když zaměstnavatel chce pohotovosti, chceš mít zamknutý laptop, ok, tak ale já si oddělím 100% osobní a pracovní život, to je ne že pojedu někam a budu tahat baťoh s 2 laptopy.
Osobně rozumnou security policy zaměstnavatele vnímám jako největší benefit, když mi každou hodinu vypadne VPN, chce po mě znovu zadat heslo, znovu zadat autentifikační kód, k tomu chce přístup na můj soukromý mobil atd., tak na zaměstnavatele hodně tlačím na to, aby platil top jinak se s ním rozloučím. Na druhou stranu, když zaměstnavatel má rozumnou korporátní policy, tak mu třeba i nějaké peníze prominu a nechci riskovat přechod jinam, kde to může být horší - doufám že tuhle zprávu si čte nějaký personalista.
Hodně firem chce z každého vymáčknout co nejvíc, ale pak se diví, když se jim nastaví zrcadlo. Byl jsem i na pohovoru, kde mi říkali, že bych v práci chodil do zabezpečené místnosti kde nesmím mít mobil atd. A když jsem se ptal recruitera co jako za to zaměstnavatel nabízí navíc, tak mi nedokázal odpovědět.