Neustále se objevující česká klávesnice

Karel

Neustále se objevující česká klávesnice
« kdy: 11. 08. 2011, 09:10:19 »
Ahoj, používám Gnome verze 2.30.2. Místo klasické české QWERTZ klávesnice jsem si nastavil českou QWERTY a odebral původní. Chci mít pouze anglickou a QWERTY českou. Jenže pokaždé se mi po restartu počítače znovu objeví i česká QWERTZ i když jsem jí odebral. Přepínání mezi třemi klávesnicemi se mi vůbec nelíbí. Toto chování jsem zaznamenal již na druhé distribuci.

Tuší někdo? Díky

DarkKnight

Re: Neustále se objevující česká klávesnice
« Odpověď #1 kdy: 11. 08. 2011, 09:36:26 »
pripojil bych se k dotazu, mam stejny, akorat opacny problem (neustale se nastavuje americka na default)

steve

« Odpověď #2 kdy: 11. 08. 2011, 10:20:55 »
skontroluj si či v gdm ( pri prihlásení ) nemáš nastavenú českú klávesnicu.

« Odpověď #3 kdy: 11. 08. 2011, 14:05:32 »
pokud máš aktivní automatické přihlášení do systému, změny které uděláš jsou zapomenuty, je třeba projít ručně přihlašovací obrazovkou, až pak se změna klávesnice uloží

Karel

« Odpověď #4 kdy: 11. 08. 2011, 14:07:29 »
Do systému se přihlašuji ručně skrze zadání hesla.

varjag

« Odpověď #5 kdy: 11. 08. 2011, 16:25:02 »
Přidej si do home/.bashrc.conf setxkbmap [kód požadované klávesnice],[kód původní klávesnice] a po startu gnome se ti rozložení klávesnice nastaví podle zadaných parametrů.

Karel

« Odpověď #6 kdy: 12. 08. 2011, 08:22:36 »
skontroluj si či v gdm ( pri prihlásení ) nemáš nastavenú českú klávesnicu.
Díky tato rada zabrala. v GDM jsem heslo zadával pomocí české QWERTZ a ta se mi pak automaticky sama přidala mezi klávesnice. Tudíž jsem pak měl nechtěně nastavené tři. Nyní heslo píši pomocí QWERTY a již se tak neděje.