Dostal jsem nabídku do jiného týmu, kde bych mohl lépe růst, bude se hodně inovovat a projekty mají potenciál mít velký dopad na firmu. Řekl jsem si s přesunem o vyšší plat, ale narazil jsem.
Cca dva a půl roku zpátky jsem si řekl, že si při postgraduálním studiu najdu přivýdělek. Vzal jsem pozici SW vývojáře na částečný úvazek v jednom českém "start-upu." Firma nevydělává, ale má dobré financování, otevírá pobočky po světě a nabírá lidi.
Bohužel ve firmě se používá velmi specifický programovací jazyk, který nemá jinde uplatnění.
Dělal jsem na celkem úspěšném produktu o který mají zákazníci zájem. Na posledním projektu jsem dostal na starost celou featuru a v průběhu mi propůjčili pár newhires, aby mi pomohli s bugfixováním, ale mimo projekt reportovali jinému člověku. Projekt nakonec zákazník ukončil před dokončením.
Po posledním projektu, jsem se rozhodl předčasně ukončit studium, jít na full time a přejít do jiného týmu, kde shání lidi.
K mému údivu mi firma zvedla úvazek, ale zařadila mě na pozici juniora a v Praze mi nabídla 2500/MD s výmluvou, že po zkušebce v novém týmu se to podle mého výkonu může upravit a další typické výmluvy HR, žádná snaha přiblížit se mému požadavku na 3500/MD. Takhle málo jsem nebral ani jako postgraduální student zaměstnaný na škole.
Takže moje otázka zní, jak se k tomu postavit?
Za tyhle peníze jim na full time blbce dělat nebudu, to radši dělat blbce v Lidlu, mít jasnejch 35hodin týdně a po práci čistou hlavu.
Počkat 3měsíce a doufat, že mi daj kolik chci nebo začít hned hledat něco jinýho, dokud ještě neni krize na plný obrátky?