Nazdar. Pozor na jednu vec: free tier sú len pre nové AWS accounty a iba na 12 mesiacov (skús si to pre istotu dohľadať - je to už roky, čo som to použil, ale podľa mojich vedomostí je to stále tak), navyše riskuješ, že po prekročení určitého limitu (napr. dát tečúcich z cloudu von) Ti to bude spoplatnené.
Free tier inštancia AWS EC2 t2.micro má fakt dosť obmedzené zdroje (1vCPU + 1GB vRAM + 30GB EBS), rovnako sieťovú konektivitu a vtlačiť tam PostgreSQL + Zabbix + niečo ďalšie - no, mám obavy ... Čo si pamätám, tak to bolo dosť slabé na nejakú databázu.
Odporučil by som Ti sa obzrieť po alternatíve - ja využívam Oracle cloud. Tiež poskytuje free tier, ale v čosi silnejších zdrojoch. Sám takto bežím už 2 roky 2 inštancie, každú s 1 oCPU (oracle cpu = ekvivalent 2 vCPU), 1GB vRAM, 50BG vHDD. Na každej mám docker a niekoľko kontajnerov (riadené cez Portainer). Mal som sprvu obavy z toho objemu RAM, ale výkonovo v pohode. A nestálo ma to doteraz ani cent ... Ale nie je to AWS, to je fakt ...:-)