Acrobat Reader DC - enormní spotřeba paměti

cziss

Acrobat Reader DC - enormní spotřeba paměti
« kdy: 24. 10. 2022, 10:33:58 »
Ahoj, měl by někdo nápad, jak vyřešit následující problém?

Na PC, Windows 10 Pro, mám problém s Adobe Reader DC. Otevřu si pdfko o velikosti 5 - 10 mb. Mám ve zvyku si otevřít do pdfko do 4 až 5 oken kvůli listování. Po nějaké době, cca půl hodiny, "vyžere" adobe veškerou volnou operační paměť (přes 4 giga zpravidla) a když už němá kde brát, tak se v pdfku přestanou zobrazovat části stránek, až to zahlásí nedostatek paměti. Při zavření a opětovném otevření všech oken se vše opakuje dokola.

Dík

ajne

• 207
    • Zobrazit profil
Re:Acrobat Reader DC - enormní spotřeba paměti
« Odpověď #1 kdy: 24. 10. 2022, 10:48:56 »
Nevím, jestli to bude souviset s tímto problémem, ale několik problémů s memory leakem dělalo v DC "kešování" stránek. Zkusil bych to na první střelu vypnout, jestli problém zmizí.

Edit > Preferences > Page Display > Rendering > Uncheck  'Use page cache'

cziss

« Odpověď #2 kdy: 24. 10. 2022, 15:47:40 »
Nevím, jestli to bude souviset s tímto problémem, ale několik problémů s memory leakem dělalo v DC "kešování" stránek. Zkusil bych to na první střelu vypnout, jestli problém zmizí.

Díky, to jsem zaškrtnuté měl, tak vyzkouším co to udělá.

cziss

« Odpověď #3 kdy: 25. 10. 2022, 09:59:12 »

Díky, to jsem zaškrtnuté měl, tak vyzkouším co to udělá.

Tak se zatím zdá, že to pomohlo  :)

ajne

• 207
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25. 10. 2022, 10:30:51 »

Tak skvěle :-) Bylo by fajn, kdyby si to spíš opravili v Adobe, ale problém je znám více než rok, a nějak to nevypadá.

« Odpověď #5 kdy: 28. 10. 2022, 10:59:42 »
Adobe Reader DC
Sám sis k tomu naběhl. CO k tomu říct. Adobe Acrobat,  Atom.io, mcaffee, Nero burning ROM a další "provařené programy". (ten atom tam je jen) kvůli té spotřebě paměti", sám jsem ho nezkoušel, nevím, jestli ten wow hipsterský faktor za to stojí, ani nevím kolik doopravdy žere paměti....

Ale: na druhé straně tu máme programy od jednotlivců jako Total commander, sumatrapdf, xnview, pro které je 100MB sprosté slovo.

Medo77

• 314
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 28. 10. 2022, 11:14:19 »
Btw - uz som sa stretol so situaciou, kedy nic ine neslo pouzit. Narazam konkretne na Acrobat.
Kvoli statnym tlacivam (dan. Priznania a ine) sa to pomocou nejakej fdf sablony generovalo do pdf. A bohuzial nahrada nebola. Ok, nebudeme riesit preco, dane aj historicky, a uz to nikto neprekopal, kedze to funguje. Sumatra s velkou radostou vykopala Firefox z pozicie, kde bolo nutne otvarat pdf z url...

« Odpověď #7 kdy: 28. 10. 2022, 21:25:04 »
...Sumatra s velkou radostou vykopala Firefox z pozicie, kde bolo nutne otvarat pdf z url...

len pre info - dokaze ta Sumatra zobrazit korektne PDF dokumenty, do ktorych su vnorene prilohy?

cziss

« Odpověď #8 kdy: 31. 10. 2022, 15:11:44 »
Adobe Reader DC
Sám sis k tomu naběhl. CO k tomu říct. Adobe Acrobat,  Atom.io, mcaffee, Nero burning ROM a další "provařené programy". (ten atom tam je jen) kvůli té spotřebě paměti", sám jsem ho nezkoušel, nevím, jestli ten wow hipsterský faktor za to stojí, ani nevím kolik doopravdy žere paměti....

Ale: na druhé straně tu máme programy od jednotlivců jako Total commander, sumatrapdf, xnview, pro které je 100MB sprosté slovo.

No, to je možný, ale já potřebuji nějakou funkcionalitu a taky nemůžu ovlivnit na tom konkrétním PC výběr programů. Na svém PC mám třeba Okulár, ale je fakt, že ten prostě spoustu věcí (hlavně např. v poznámkách) bohužel neumí, takže tak.

cziss

« Odpověď #9 kdy: 31. 10. 2022, 15:12:57 »

Tak skvěle :-) Bylo by fajn, kdyby si to spíš opravili v Adobe, ale problém je znám více než rok, a nějak to nevypadá.

Po dlouhodobějším testování můžu potvrdit, že ta oprava skutečně pomohla. Teď mi adobe bere 50 - 60 mega operační paměti :D

ajne

• 207
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 01. 11. 2022, 10:43:47 »

Po dlouhodobějším testování můžu potvrdit, že ta oprava skutečně pomohla. Teď mi adobe bere 50 - 60 mega operační paměti :D

Tak super a velká ostuda Adobe, že ten problém nejsou dlouhodobě schopni vyřešit.