Prodám: „Speciální“ CPU od AMD (Ryzen 5 1600)

Re:Prodám: „Speciální“ CPU od AMD (Ryzen 5 1600)
« Odpověď #15 kdy: 17. 10. 2022, 13:10:04 »
Už tady byly GPU, které měly na krabici 6GB místo 8GB, ale 8GB reálně. To je výhodné pro zákazníka, ale sběratelský kousek to z toho nedělá.

Možná byste se divil, co všechno dělá z různých věcí sběratelské kousky. A zrovna v tomhle případě by mě to fakt nepřekvapilo. Někteří lidé jsou zvláštní.

« Odpověď #16 kdy: 17. 10. 2022, 13:12:07 »
A dohadovat se s někým na aukci také ne.

Na aukci se s nikým dohadovat nebudete. Aukce proběhne, z ní vypadne reálná cena, procesor zabalíte a odešlete a hotovo. Problém spíš je, že ČR (resp. Aukro) je příliš malý trh a se zasíláním do zahraničí je zase dvakrát tolik problémů.

« Odpověď #17 kdy: 17. 10. 2022, 13:20:31 »
Vzácné jsou všelijaké Qualification Samples a Engineering Samples

Nejsou, nějaké mám doma - byť od Intelu - včetně nápisu "Intel Confidental", což mají ES vzorky.
Taky jsem měl jeden Intel ES doma, ani nevím jak ke mě přišel, ale odešel stejně... nejspíš šel společně s deskou.

Vzácné je to v tom ohledu, že se to k tobě nedostane normálně z obchodu. Dostanou se k tomu buď OEM, případně následní "likvidátoři". Pak už si to pochopitelně žije svým životem...

ajne

• 202
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. 10. 2022, 13:25:28 »
se mi tu někdo vysmíval

Než jsi se začal tvářit, že za to chceš bambilion, nikdo se ti nesmál  :P
Dej to na aukro ;)

Já jsem nikde nic takového neříkal, s bambiliony jste začal vy hned v prvním příspěvku. Jak jsem uvedl hned v prvním příspěvku:

"Nejsem sběratel, a přiznám se, že nemám představu, jestli tato zvláštnost má pro někoho hodnotu a jakou. "

CPU

• 939
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17. 10. 2022, 13:31:08 »

Slušně jsem se zaptal na vaší cenovou představu, abych mohl učinit nabídku.
Srandu jsem si začal dělat, až když bylo jasné, že se normálně nedomluvíme.

ajne

• 202
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17. 10. 2022, 13:38:29 »
A kolik si rámcově představuješ? 500 Kč? 1000 Kč? 1500 Kč? Bambilionbambilionůdolarů?

Okolo 2000 Kč koupíš 2700 a výkonem je o 20% někde jinde...
https://pc.bazos.cz/inzerat/158877655/amd-ryzen-2700x-s-chladicem.php

Tohle byla první odpověď na inzerát, moje zněla: "Nemám právě rámcovou představu, zda má tento celkem výjimečný kus nějakou hodnotu tím, že není standardní výrobek."

Jinak už mne nebaví, že mi stále podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl, a začal jste s tím akorát sám. Neměl jsem představu, zda to někoho bude zajímat a ani představu, jestli ta neobvyklost má nějakou hodnotu, to jsem uvedl hned v úvodu. Začal jste tu oponovat nějakým běžným sériovým CPU, o což tu vůbec nešlo. Mohl jste buď mlčet, nebo napsat, že ty dvě jádra navíc nejsou nijak zajímavé. Mne by to stačilo. Že se nikdo neozve, s tím jsem počítal. Ale abyste mi podsouval svoje vlastní slova a dělal tu ze mne blbce, který si myslí, že má v ruce miliónový poklad, to opravdu nemám zapotřebí. Považujte toto téma za uzavřené a o další osud CPU se nestarejte, ten zůstává v mých rukách.

CPU

• 939
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 17. 10. 2022, 14:11:51 »
Jinak už mne nebaví, že mi stále podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl,

Zajímavé, to vy tu kňučíte,ale mně jste naprosto šumák.
Já se z vás snažil vymáčknout cenu, což se doteď nepovedlo a už mi to je jedno.
No, klidně si pobrečte, mně to neublíží a vám to asi pomáhá.

Hodně štěstí s prodejem! Poslouchejte moudré rady a dejte to na aukro.

ajne

• 202
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 17. 10. 2022, 14:37:33 »
Jinak už mne nebaví, že mi stále podsouváte něco, co jsem vůbec neřekl,

Zajímavé, to vy tu kňučíte,ale mně jste naprosto šumák.
Já se z vás snažil vymáčknout cenu, což se doteď nepovedlo a už mi to je jedno.
No, klidně si pobrečte, mně to neublíží a vám to asi pomáhá.

Hodně štěstí s prodejem! Poslouchejte moudré rady a dejte to na aukro.

Vy si asi sedíte na očích, jak jsem napsal, očekával jsem nabídnutou cenu - nechtěl jsem ji udávat, protože žádnou představu o adekvátní ceně nemám. Že to nejste očividně schopen pochopit, za to já nemůžu. Cenu jste nenabídl, a ani nechtěl, nevím proč se tedy na inzerát s vyzváním - cenu nabídněte - vůbec ozýváte. Já tu rozhodně nekňučím, a že procesor neprodám mi žíly netrhá, nečekal jsem, že na něm zbohatnu. Čekal jsem, že se třeba ozve někdo, pro koho to má hodnotu (tím, že není obvyklý), a buď na jeho ocenění přistoupím a domluvíme se, nebo si jej nechám. Upřímně jsem čekal, že třeba někdo nadhodí dvojku, když běžný model se prodává na eBay něco nad tisíc, a s tím bych se asi spokojil, pokud by někdo nedal víc. Ale očividně bude lepší, když si jej nechám. Za takové dohady mi to nestojí, a zbavovat se jej za cenu jednoho většího nákupu nebudu tedy ani zde, ani na Aukru.

ajne

• 202
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 17. 10. 2022, 14:39:42 »
Prosím redakci poslat téma na Smetiště, to hádaní tady stejně jinam nepatří. Omlouvám se, že jsem toto téma zakládal, měl jsem si to rozmyslet lépe. Bohužel jsem se podobného výsledku obával.